RIG Umeå fick den start man hoppades på i juniorallsvenskan.

RIG Umeå vann rysarderbyt

RIG Umeå är ett av lagen man tror kan gå riktigt långt i årets upplaga av juniorallsvenskan. Idag inledde man med en tuff match mot Umeå Cuty som man slutligen kunde vinna med 6-4.

Det blev en jämn match där lagen var helt lika efter två spelade perioder där lagen bytt ledning med varandra och resultatet var 3-3. När sista perioden startade var det dock bortalaget Umeå som fick en smakstart då Viktor Andrieu satte 4-3 till Umeå efter blott 54 sekunder.

Men hemmalaget RIG kom snabbt tillbaka och kunde kvittera några minuter senare genom Tobias Sikström. Och med 7 minuter kvar att spela gjorde Filip Nilsson (poängbäst på plan med 3+1) det som skulle visa sig bli det matchvinnande 5-4 målet. Samma Filip Nilsson gjorde även avslutande 6-4 i den JAS-Premiär där RIG Umeå fick den viktiga starten som man behövde.