Pixbo Wallenstams ordöfrande Jan Inge Forsberg är finalist i utmärkelsen Årets Eldsjäl.
Pixbo Wallenstam IBK
Landet runt

Hallå där, Jan Inge Forsberg!

ANNONS

När finalkandidaterna till Årets Eldsjäl presenterades så var innebandyn representerade av Jan Inge Forsberg. Så här säger Jan Inge själv om motiveringen.

Det är på Eldsjälsgalan torsdag 5 mars som Årets Eldsjäl utses. Galan, som är en hyllning till det svenska föreningslivet, direktsänds i TV4 och leds av Ingvar Oldsberg.

Du är finalist i kategorin Årets eldsjäl i eldsjälsgalan, klassiska frågan hur känns det?
- Jag tycker det känns fantastiskt bra! Det är verkligen ett erkännande både på det personliga och på innebandyplanet. Så det känns kanon, säger Jan-Inge Forsberg till innebandymagazinet.se.

Vad tror du själv är den viktigaste faktorn bakom att du nu är finalist?
- Det är väl många bitar. Men först och främst är det väl för att man lagt ner 33 år, till och med mer där man jobbat på ideellt plan med många uppdrag, olika styrelseuppdrag i Pixbo, Göteborgs innebandyförbund och svensk elitinnebandy. Så det är mycket ideell tid som har lagts ner. Men jag tror att just engagemanget att driva igenom frågor som inte rör mig i första rummet. Möjlighet att aktivera fler ungdomar med hallar och liknade. Att man lägger ner tid för att andra ska få möjligheten att idrotta är viktigt.

Ifjol fick innebandytränaren Joakim Johansson utmärkelsen Årets unga ledare på samma gala. Innebandyn tycks vara ett föredöme rent idrottsligt när det kommer till personer som brinner för sporten?
- Ja, men innebandyn började ju på gräsrotsnivå, och idrotten är jättestor i Sverige men får inte utrymmet massmedialt eller i TV alls i den utsträckningen. Men tittar man under ytan spelas det överallt i varje ort i Sverige. Det är ju Sveriges näst största sport. Innebandyn är större än vad man ser, och det krävs många personer för att få ihop allting.

Du är finalist nu, hur gärna vill du vinna?
- Man är ju idrottare och man har en tävlingsinstinkt så det hade absolut varit trevligt att vinna, men det är inte det viktigaste. Frågorna kommer att jobbas vidare med. Det arbetet vi gör i Sportpartiet för att få till mer aktivering bland ungdomar med simhallar, cykelleder och arenor fortsätter. Och man vill vara där och se när bandet klipps. Sedan är ett slutmål innan man tackar för sig även att ha med innebandyn i OS.
Den här artikeln handlar om: