torsdagen den 27 juni 2019
 
 
 
Start
Nyheter
#ibsilly
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL
Allsvenskan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  
Start / Övrigt
2011-05-02

Övrigt

Sammanslagningar - nya regler

I praktiken betyder det att sammanslagningen ska vara anmäld till SIBF senast 30/4 2011, som är stoppdag för sammanslagningar enligt tävlingsbestämmelserna.

DELA
TWEETA
KOMMENTERA


Linköping är en förening som lyckats med sina sammanslagningar. Nu är klubben världens största. 

annons


På förra årets tävlingskongress fastställdes nya regler för sammanslagningar mellan föreningar. Här återpublicerar vi information som även finns på innebandy.se:

Tidigare har föreningar kunnat slå samman hela eller delar av verksamheten i två föreningar och automatiskt behållt den högsta serieplatsen, men i och med regeländringen kommer det inte längre vara möjligt.

Detta betyder att alla sammanslagningar som föreningar önskar göra med de gamla reglerna, d.v.s. med bibehållen serietillhörighet, måste göras innan säsongen 2011/2012.

Anmälan görs efter att båda föreningarna avhållt (extra) årsmöten och därefter sänt in sammanslagningsblanketterna som finns här: Sammanslagningsblanketterna.


Det finns två grundvarianter av sammanslagningar:

1. Två föreningar som varit medlemmar i SIBF och bedrivit verksamhet 2010/2011 slår ihop verksamheterna.

Den typen av sammanslagning kan ske endast om båda föreningarna hållt (extra) årsmöten, fyllt i sammanslagningsblanketterna fullständigt och skickat dem till SIBF, som ska ha handlingarna tillhanda senast 30/4 2011. Ärendet handläggs då i början av maj.

Om (extra) årsmöten inte hålls senast i april och fullständigt ifyllda sammanslagningsblanketter inte ankommit SIBF 30/4 kan ärendet inte handläggas och sammanslagningen inte genomföras.

2. En förening som varit medlem i SIBF och bedrivit verksamhet 2010/2011 slår ihop verksamheten med en nybildad förening.

För den typen av sammanslagningar är kraven på (extra) årsmöten, ifyllda blanketter och inlämnande till SIBF desamma, men det finns en sak som skiljer sig åt: Eftersom RF nuförtiden kräver att nyregistrerade föreningar ska ha organisationsnummer från Skatteverket finns viss risk att nya föreningars inträde i SIBF drar ut på tiden. SIBF och RF handlägger i samma takt som tidigare men det kan ta ett tag för föreningen att få organisationsnumret från Skatteverket.

För att nybildade föreningar som planerar sammanslagning och övertagande av serieplats från befintlig förening inte ska hamna i kläm kommer SIBF handlägga dessa ärenden när den nya föreningen är godkänd av RF, om detta sker inom rimlig tid.

Dessa speciella ärenden kräver följande hantering från föreningarnas sida för att SIBF ska kunna handlägga dem. Det är helt avgörande för sammanslagningens godkännande att allt görs enligt exemplet nedan. I exemplet kallas föreningarna Gamla IBF och Nya IBK:

a) Gamla IBF håller (extra) årsmöte där det beslutas om att hela eller delar av verksamheten ska läggas ner med syfte att med bibehållen serietillhörighet föras över till Nya IBK. I beslutet ska Nya IBK tydligt namnges och dessutom ska beslutet innehålla ett villkor som innebär att sammanslagningen ska genomföras endast då Nya IBK fattar likalydande beslut på (extra) årsmöte och då SIBF godkänner sammanslagningen.

b) Nya IBK håller bildandemöte, väljer styrelse, fastställer stadgar m.m. enligt normalt förfarande. Nya IBK fattarockså beslut om att ta emot hela eller delar av verksamheten från Gamla IBF. I beslutet ska Gamla IBF tydligt namnges och dessutom ska beslutet innehålla ett villkor som innebär att sammanslagningen ska genomföras endast då Gamla IBF fattar likalydande beslut på (extra) årsmöte och då SIBF godkänner sammanslagningen. Beslutet om sammanslagning kan även ske på ett extra årsmöte istället för på bildandemötet.

c) Nya IBK skickar in ansökan om medlemskap till SIBF. Ansökan består av den s.k. RF-blanketten, samt av föreningens bildandeprotokoll och fastställda stadgar.

d) Samtidigt som Nya IBK skickar in ansökan om medlemskap till SIBF ansöker man om organisationsnummer för ideell förening hos Skatteverket.

e) Gamla IBF och Nya IBK fyller i sammanslagningsblanketterna och skickar till SIBF senast 30/4. Nya IBK har inget föreningsnummer än, utan noterar på blanketten att föreningen har ansökt om medlemskap i SIBF men att man väntar på org.nr från Skatteverket. Det är avgörande för sammanslagningen att blanketterna ankommit SIBF-kansliet senast 30/4.

f) När Nya IBK får org.nr från Skatteverket skickar föreningen det till SIBF. SIBF lägger till org.nr i den redan inskickade medlemsansökan, handlägger ärendet vidare och godkänner medlemsinträdet om allt ser bra ut. SIBF skickar därefter vidare handlingarna till RF för slutligt godkännande. Om Nya IBK inte meddelar SIBF sitt org.nr senast 25 maj 2011 kan sammanslagningen inte garanteras.

g) RF meddelar SIBF att Nya IBK är godkänd och vilket föreningsnummer föreningen har.

h) SIBF meddelar Nya IBK att föreningen är godkänd och har ett föreningsnummer. Därefter handlägger SIBF sammanslagningsärendet som vanligt och meddelar föreningarna beslut inom någon vecka.


Varför är förändringen gjord?

Föreningar kan självklart även i fortsättningen lägga ner verksamhetsdelar och föra över spelarna gratis till en annan klubb, men det sker i så fall utifrån gällande övergångsregler. För detta ändamål kommer en särskild blankett tas fram, där en förening kan intyga att t.ex. all herrverksamhet läggs ner och spelarna är fria att gå till annan klubb. Den möjligheten regleras därmed genom de särskilda skrivningarna i övergångsreglementet, precis som förut.

Att förändringen gjorts baseras huvudsakligen på den sportsliga aspekten. Det står klart att innebandyn idag är en etablerad idrott där avancemang i serierna ska bygga på att man är bättre än andra. Föreningar som inte klarar av att bedriva verksamhet på viss nivå får helt enkelt upphöra med det och serieplatsen övertas av den som enligt respektive series vakanstillsättning står på tur. På sikt bygger detta föreningar som både sportsligt och organisatoriskt befinner sig på rätt nivå i seriesystemet.


//Innebandymagazinet

DELA
TWEETA
KOMMENTERA

Kommentera


LÄS MER
  Megajackpott för Herr2an-lag
Övrigt  Ett nykomlingsgäng i Herr2an har vunnit på Lotto två gånger om när man gjort kla...
  Tränarlegendar gör comeback
Övrigt  Mikael Elmér tränade Vimmerby IBK under lagets storhetstid på 90-talet. Nu gör h...
  En makalös säsong i Herr2an ledde till ett SSL-kontrakt
Övrigt  17-åriga Filip Erheden öst in poäng och blev Herr2an bästa poängmakare den gångn...

PLUSHerr2ans bästa poängmakare 2018/19
PLUS Herr2ans bästa poängmakare 2018/19: ✔ Topp 100: Poängkungar ✔ Top...
 

Förbundsseriernas bästa poängmakare
PLUS 
Vi listar de 300 bästa spelarna på att göra poäng i förbundsserierna( SSL, allsv...
 

Stor #ibsilly-special: Bästa nyförvärven, från SSL till H1
PLUS 
Vi rankar de 10 bästa nyförvärven i varje elitdivision. ✔ SSL herr Ϩ...
 
Missa inte#ibsilly-bloggen 2019

Övergångar och rykten
#ibsilly-bloggen

Supersatsning uppe i norr 11:18
Här är Jönköpings nästa nyförvärv 10:04
Tack men nej tack 08:25
Är det här svenska mästarnas nästa nyförvärv? 13:42
Explosiv kurragömmalek med Sirius 08:36
Fler inlägg

Notiser

Allsvensk spelare klar för tjeckiskt lag 08:18
Landslagsspelare på väg till Gävle 08:27
Tränarprofil blir assisterande i Storvreta 15:37
Supertalang med 3 JSM-guld sajnar med Jönköping 15:21
TV: Supertalangen har landat i Storvreta 12:27
Åby värvar från allsvenskan 09:30
Onyx tredje nyförvärv 08:11
Örebro värvar ung talang 08:23
TV: Så var Ukraine Open 19:01
TV: Höllviken mot Malmö Redhawks 10:00
Fler notiser

Senaste nytt

Sjätte nyförvärvet klart för Nacka Wallenstam 09:04
Tonåringarna som kan få sitt SSL-genombrott nästa säsong 08:15
Megajackpott för Herr2an-lag 19:41
Ännu en viktig pusselbit klar i Thorengruppens monsterbygge 15:50
Storvreta rustar för att kvala till SSL 15:35
Centerstjärnan i kontraktsbråk med Mullsjö 14:16
Tränarlegendar gör comeback 13:05
Fler artiklar

MER FRÅN STARTSIDAN

Silly season


Sjätte nyförvärvet klart för Nacka


SSL SSL-nykomlingen fortsätter med att värva in guldkornen från närområdet

Hetaste tonåringarna


Tonåringarna som kan få sitt SSL-genombrott i höst


PLUS 17 tonåringar har just nu värvats till SSL kommande säsong och vi har rankat dem alla utefter vem som kommer få de störst genombrotten.
  15 tonåringar som kan få sitt SSL-genombrott 19/20

PLUS Spelare som du måste hålla koll på när säsongen 19/20 drar igång!
#ibsilly-bomb


Mega jackpott för Herr2an-lag


Herr2an Två stjärnor från Falun är klara för nykomling i Herr2an till hösten

#ibsilly-extra


Centerstjärnan i kontraktsbråk med Mullsjö AIS


PLUS Sebastian Palmqvist vill spela kvar i Mullsjö men ett infekterat kontraktsbråk kan tvinga honom till att bytta klubb. ✔ Orsakerna bakom bråket ✔ Ryktet om att han flyttar till Schweiz ✔ Andrahandsvalen i SSL

Comeback


Tränarlegend gör comeback i VIBK


Herr2an Vimmerbys tränare från storhetstiden ska ta dem tillbaka till toppen
Thorengruppens monsterbygge mot SSL fortsätter  

Ytterligare en viktig pusselbit i återtåget mot SSL är klar för TTG
  Storvreta rustar för att kvala till SSL

Ska Storvreta göra en Nacka och vinna allsvenskan som nykomlingar?
Succésäsong


Två supertalanger gjorde 193 poäng


Dam1an Efter succésäsongen - Här spelar de 17-åriga supertalangerna nästa säsong
En makalös säsong i Herr2an ledde till ett SSL-kontrakt  

Efter succén - Sveriges bästa Herr2an-spelare är klar för spel i SSL till hösten
  De bästa poängmakarna i Dam1an 2018/19

PLUS Dam1ans bästa poängmakare 2018/19:✔ Topp 100: Poängdrottningar ✔ Topp 100: Skyttedrottningar ✔ Topp 100: Assistdrottningar ✔ Topp 20 Poängdrottningar i powerplay ✔ Topp 10 poängdrottningar i boxplay
Kungar, busar och drottningar


De bästa poäng-makarna i Herr2an


PLUS Herr2ans bästa poängmakare 2018/19:✔ Topp 100: Poängkungar ✔ Topp 100: Skyttekungar ✔ Topp 100: Assistkungar ✔ Topp 20 Poängkungar i powerplay ✔ Topp 10 poängkungar i boxplay
  De 100 största busarna i Herr2an säsongen 2018/19

Nu är den här - listan som alla vill se men inte vara med på
 
PLUS

Tonåringarna som kan få sitt SSL-genombrott nästa säsong
Centerstjärnan i kontraktsbråk med Mullsjö
Herr2ans bästa poängmakare 2018/19
Anna Wijk berättar om framtiden
Drottningarna av Dam1an 2018/19
Kungarna över Herr1an 2018/19
15 tonåringar som kan få sitt SSL-genombrott nästa säsong
Vem ersätter Granstedt och vad händer med systrarna Kauppi?
Efter stora folkstormen - IFF kan pröva beslutet igen
Klubbtillverkarens svar på nya grepplindaregeln

Fler PLUS-artiklar


Just nu pÅ PLAY
 
 
SENASTE KLIPP


En av Stockholms största talanger väljer Täby
2019-06-24
  Spelaren om situationen som fick Twitter att rasa
2019-06-20

  Stjärnbacken stannar kvar i KAIS Mora
2019-06-17

  Wibax galna säsong - från SSL-kval till bottenstriden
2019-06-16

  Herr2an-spelaren som gjorde succé i allsvenskan
2019-06-16

Till Innebandymagazinet PLAY


NYTT MANAGERSPEL
Världens största managerspel för innebandy.

1. Ta ut ditt lag (5 utespelare + 1 målvakt)

2. Tävla mot andra om SM-finalbiljetter!

Välj spel:
Superligan
Allsvenskan
MEST LÄST IDAG
  PLUS

Tonåringarna som kan få sitt SSL-genombrott nästa säsong
  SSL dam

Sjätte nyförvärvet klart för Nacka Wallenstam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen! 
Start
Resultat
Nyheter
Notiser
PLAY
Matcher idag
Bloggar
Länkar
PLUS
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera