Louise Wickströms Sverige stötte på tufft motstånd mot Finland.
Landslaget

Wickström: "Finland var mer på tårna"

Sverige visade styrkebesked när Finland besegrades i helgens sista match. Matchvinnare blev Louise Wickström med två raka mål.

Med sju månader kvar till VM ställdes giganterna mot varandra. Senaste mötet dominerade Sverige och vann med hela 12-5. Det stod tidigt klart att det inte skulle bli en lika behaglig resa för det svenska laget idag. Finland öppnade aggressivt. När Elina Kujala prickade stolpen i den elfte minuten dök syrran Karoliina upp på returen och snärtade upp 1-0 i nättaket.

Sverige höjde sig i andra perioden. I den femte minuten levererade Sara Hjorting ett snabbt utkast till Louise Wickström som tog sig förbi sin försvarare och tryckte dit kvitteringen. I nästa byte fick samma Wickström en passning in i slottet, vände runt och skickade in ledningsmålet.
- Det var en tuff match, Finland var mer på tårna från start. När vi väl gick in mer med kropp i andra tycker jag vi tog tag i det. Det var skönt att få gå in och sätta dem där, säger Wickström som gjorde sin bästa match mot Finland. Och det är ett motstånd hon älskar.

- Det ska vara tufft och riktiga närkamper, då gillar jag att spela. Det passar mig.

Det var formationen Wickström-Helin-Eiremo som skulle göra det för Sverige idag. Med elva minuter kvar av matchen vann Wickström bollen bakom mål, hittade in till Eiremo som spelade vidare till Helin. Helin fick öppet mål och satte enkelt 3-1. Luriga rightskytten Veera Kauppi reducerade i slutminuterna. Trots en intensiv finsk forcering höll Sverige undan och kammade därmed hem full pott i Euro Floorball Tour.

Louise Wickströms stora mål nästa säsong är att ta sig till VM i december.
- På en skala mellan 1-10 skulle jag nog säga 11 på hur gärna jag vill vara med där. Det är nummer ett på listan, helt klart.

Källa: Pressmeddelande