IKSU krossade nykomlingarna Örnsköldsvik med 13-1.

16-åring stal showen när IKSU krossade Örnsköldsvik

Svenska mästarna IKSU satte ner foten från start och visade nykomlingarna Örnsköldsvik hur det går till i SSL.

Nykomlingarna Örnsköldsvik hade ingen chans mot Svenska mästarna IKSU i SSL-premiären. Supersytrarna Kauppi hade gjort var sitt mål och spelat fram till varandra efter 14 minuter. Men det var 16-åriga Tilde Hålstam som stal showen med tre mål och en assist i sin SSL-debut.
- Jätte kul att få göra SSL debut och några poäng såklart. Att ha så duktiga medspelare gör allt mycket enklare!

Tilde inledde målskyttet med att göra det första målet i SSL 2018/19 efter 6 och en halv minut. Sedan signerades tvåan och trean av supersystrarna Kauppi innan Maja Viström fick göra första periodens sista mål. Ett speciellt mål för 17-åringen då det var mot hennes gamla lagkamrater och i hennes gamla hemma hall.

Drömdebutande Hållstam gjorde sitt andra mål för dagen i slutet på andra perioden vilket betydde 7-1 till IKSU. 16-åringen fullbordade sitt hattrick redan i andra minuten i sista perioden innan Frida Tjärnström gjorde Örnsköldsviks första SSL mål på 7 år. Fyra mål till av IKSU fastställde slutresultatet 13-1.
- Det var en rolig match, kanske inte så mycket fart från början men en riktigt kul match med mycket mål.

16 åringens tre mål och en assist i sitt livs första SSL-match kan inte beskrivas annat än som en riktig drömdebut och det ska bli intressant och följa hennes framfart vidare i serien. Men matchens stjärna tonar ner sin egen insats med en skopa norrländsk ödmjukhet.
- Vi har många spelare med lång erfarenhet samt att vi tränar hårt och har en bra sammanhållning i laget, det var det som låg bakom segern idag.

IKSU må ha många stjärnor i laget men ikväll föddes det en till.