Enström har snart uppnått allt man kan göra i sin karriär.

Hattrickhjälten: "Kan inte vara sämre än Galante"

Rasmus Enström blev stor matchhjälte med sina tre mål när Falun tog tredje raka guldet efter 6-4-vinsten mot Linköping i SM-finalen.

Enström var också den som öppnade målskyttet efter fem minuter. Dargren i Linköping han kvittera innan första pausen, och andra perioden kom att handla till stor del om just Linköping. Mikael Karlsson fick taket att lyfta när han gav östgötarna ledningen i powerplay en bit in i andra innan Falun hann kvittera genom Thomas Holmgren. Den stenhårde backen visade att målformen i slutspelet satt ni när han satte sin femte kasse för säsongen.

I tredje var det dock dags för en viss Enström att ta över showen. Han ger Falun ledningen med mindre än tio minuter kvar att spela av matchen, och man kan gå ifrån till 6-2 efter sjutton minuter spelade. Faluns sista mål för dagen kompletterar Enströms hattrick efter en individuell prestation av den högre skolan.

Men det hårt kämpande Linköping gav sig inte – man lyckas peta in två bollar innan slutsignalen ljuder men det räcker inte för att avbryta Faluns gulddominans.

Innebandymagazinet.se pratade med matchvinnaren Rasmus Enström framför det "rosa havet" efter matchen.

Du gör alltså hattrick i en SM-final. Det är ingen dålig merit att ha med på CV:et?
- Ja, speciellt när bästa polarn Galante har gjort det. Jag vill itne vara sämre han honom!

Hur vill du beskriva dina tre kassar?
- Det är rätt mycket tillfälligheter. Jag kom rätt in i situationerna. Vid sista målet släpper Linköping till lite när det kommer en kontring. De tar rätt hårt på andra spelaren så jag kom fri. Då var det inte att tänka så mycket utan att bara lägga in den.

När känner du att ni vinner matchen?
- När Svahn gjorde sitt kände vi att "det här kan vi greja". Men sen får de skitmål på foten och in.

Du beskrev insatsen i VM-finalen 2014 med Sverige som "tom pung". Hur låter det då efter denna matchen?
- Det är nästan skönare att vinna med dessa grabbar som man sliter ihop med. Så det är rejäl tom pung idag.

Till sist, har du någon hälsning till det "rosa havet" som stöttar er konstant i mer än 60 minuter idag?
- Det är helt grymma och lyfter oss. De är underbara!