Följ dramatiken i herrarnas tredje högsta division!

Herrettan: Söndagens resultat

En dominant Christian Mattsson, ett Älvsjö AIK i högform och ett knippe dramatiska fajter i söder. Så gick söndagen i herrettan!

Herrettan Västra Svealand
Forwardsstjärnan Christian Mattsson presenterade sig direkt i återkomsten i Västerås när han såg till att laget tog omgångens största seger, 10-3, mot Åmål där han själv svarade för fem poäng. Sala Silverstaden lyckades dra det längsta strået efter bland annat två mål av Joakim Wallén och Lockerud kunde efter två jämna perioder rycka ifrån ordentligt i den tredje och ta en stabil seger.
Matchfakta: Köping-Lockerud 5-9
Matchfakta: Sala Silverstaden-Hagfors 5-3
Matchfakta: Västerås-Åmål 10-3

Herrettan Östra Svealand
Älvsjö hade inga problem att köra över Borlänge i premiären. Redan innan fyra minuter var spelade hade man tagit en 4-0-ledning och några minuter senare stod 6-0 på tavlan. Gästerna lyckades hålla lite mer jämna steg mot slutet men kom aldrig riktigt nära.
Matchfakta: Älvsjö-Borlänge 9-5

Herrettan Södra Götaland
Röke stod för första omgångens största överkörning. Efter en jämn förstaperiod kom sex(!) raka mål i tredje perioden där bland annat Jacob Eliasson visade framfötterna. Landskronas Christian Persson stod både för den viktiga kvitteringen och segermålet mot Halmstad på bortaplan.
Matchfakta: Engelholm-Vöikers 4-1
Matchfakta: Lagan-Munka-Ljungby 3-2
Matchfakta: Halmstad-Landskrona 6-8
Matchfakta: SödraDal-Röke 3-10