Runsten vann innebandydrama

Matchen mellan IBK Runsten och MIK Västerås i division 1 södra Norrland lät kanske på förhand som en vanlig division 1-match. Men matchen innehöll de flesta ingredienser man vill ha på en innebandyplan: En spelare som öste in poäng, en dramatisk vändning, en förlängning och ett avgörande på straff.

Runsten inledde matchen med att göra 1-0 tidigt, men efter det klev Västerås och framförallt Patrik Enström in i handlingarna. Enström var inblandad i Västerås fem första mål, han gjorde ett själv och spelade fram till de andra fyra.
Efter två perioder var ställningen 4-6 till Västerås, och de hade ett visst grepp om matchen.

I den tredje perioden reducerade dock Runsten ganska snabbt genom Alexander Hallén, och när Västerås åkte på en del utvisningar kunde Runsten få ett visst grepp om matchbilden.
Med tre och en halv minut kvar kvitterade Runsten till 6-6 och tog därmed matchen till förlängning.

Förlängningen blev inte långvarig då Runsten fick en straff med sig efter 45 sekunder. Joakim Rollén gjorde inga misstag och Runstens vändning blev ett faktum.