Piteålaget visar att man kommer sälja sig dyrt i allsvenskan även i år.

Allsvenskt lag övertygar i Umeå

Wibax har imponerat i Scandic Cup. Man inledde med att förlora knappt, 7-6, mot Dalen för att sedan spela oavgjort mot nytt SSL-motstånd.

Dagens motståndare var Granlo, och man såg länge ut att gå mot seger. Linus Grönlund inledde målskyttet efter fem minuters spel och strax därefter skulle Erik Wuopio utöka till 2-0. Granlo höjde sig och matchen fortsatte vara jämn där man följdes åt målmässigt. Vid ställningen 6-6 en bit in i tredje perioden såg avgörandet ut att komma när Wibax-spelaren Jonas Landström satte 7-6 med fem minuter kvar. Granlo skulle dock komma undan med blotta förskräckelsen när Jonas Berglund kvitterade till 7-7 i matchens 59:e spelminut.

Uppdaterat: Wibax skulle sedan även vinna sin sista gruppspelsmatch mot tjeckiska Mlada Boleslav med 7-4...