André Andersson gjorde 3 mål och 1 assist i premiären mot Linköping.

Växjö körde över Linköping i premiären

Efter sju sekunder visade Växjö var SSL-premiären skulle barka hän och 60 minuter senare hade man kört över Linköping med 9-1.

Inför premiärmatchen mot Linköping sa Växjös tränare Niklas Nordén att ”det är viktigt att sätta en prägel på vad vi är för sorts lag denna säsong och det vill vi visa upp”. Han förklarade sedan att Växjö har ett aggressivare spelsystem denna säsong. Det visade man prov på direkt och det tog bara 7 sekunder innan två Växjöforwards stressade en linköpingsback bakom eget mål som tappade bollen och André Andersson kunde göra säsongens första mål köksvägen.

Linköping var inte alls med i inledningen och efter fem minuter ledde hemmalaget med 3-0. När de första 20 minuterna var spelade ledde Växjö med 4-0 efter två mål vardera av André Andersson och Niklas Ramirez.
- En match är inte slut förens den är slut och med vårt nya spelsystem är det definitivt så, sa Nordén i pausen till SSLPlay.

Linköping spelade upp sig i början av andra perioden och nyförvärvet från Pixbo, Max Wahlgren, reducerade till 1-4 i powerplay. Men Växjös fortsatte trumma på med sin aggressiva 2-2-1 som Linköping hade väldigt svårt att hitta någon lösning på. 5-1 målet var en riktig delikatess med klapp-klapp-spel fram till André Andersson som fullbordade sitt hattrick. Växjö hann även att göra 6-1 innan perioden var över.

Tredje perioden fortsatte i samma stil som de två första med ett klart Växjöövertag. Linköping hade inget direkt att sätta emot och Växjö kunde spela hem matchen utan att förta sig. 7-1 satte Jesper Sankell och 8-1 gjorde Markus Jonsson. Med 16 sekunder kvar gjorde Växjös nyförvärv Manuel Maurer sitt första mål i SSL vilket fastställde slutresultatet till 9-1.