Världens bästa spelare låg och lurade i vassen och slog till med det viktiga 8-7 målet för Falun.

Falun vann en svängig match

Dalen hade ledningen efter första perioden och i sista perioden men Umeå-laget kunde inte knyta ihop säcken.

Den tredje kvartsfinalen fortsatte där de två andra slutade. Jämn och tuff kamp mellan två lag som inte bjuder upp till någon halleluljamoment-innebandy. Dalen bemästrade det spelet bäst i första perioden och hade en 3-2 ledning efter tre backmål där Lukas Harnesk gjorde sitt första slutspelspoäng någonsin för Dalen. Faluns Johannes Larsson var inte speciellt nöjd när han pratade med SSLPlay i periodpausen.
- Vi spelar väldigt slarvig men gör en okej period inget mer. Vi vinner alldeles för lite andrabollar och det är därför Dalen straffar oss och leder.

Falun drev upp tempot lite mer i andra perioden och hade bollen lite mer på Dalens planhalva och då trillade bollarna in. Mycket bollinnehav från Falun men de skapade inte så många målchanser men när dem dök upp var avsluten kliniska. Efter halva andra perioden hade Falun vänt till 5-3 innan Mattias Ljunggren gjorde sitt andra mål och Dalens fjärde backmål. Men Falun replikerar direkt och 29 sekunder senare satte Simon Cederström mittenaktens sista mål fram till 6-4.
- Första perioden var bra men vi går ner oss i andra och slarvar för mycket och Falun straffade oss rejält, sa tvåmålsskytten Ljunggren och fortsatte:

- Vi har hämtat upp underläge tidigare i denna matchserie och det har vi stora möjligheter till igen. Vi behöver bara sluta slarva och snäppa upp oss ett hack.

Inledningen av tredje perioden såg ut som att Falun käkat kladdkaka med kåda i periodpausen samtidigt som Dalen sniffat raketbränsle. Tre mål på dryga fem minuter av Dalen där Anton Åkerlund stod för de två första innan ordningen blev återställde med ett femte backmål från Henrik Sjöström och Dalen uppe i ledningen för första gången sedan slutet av första perioden. Men med halva sista perioden kvar att spela kvitterade Jonas Adriansson till 7-7. Efter 52 minuter klev världens bästa spelare in i handlingarna och visade varför det var just han som blev utsedd till det. Alexander Galante Carlström som varit osynlig större delen av matchen slog till och gav Falun ledningen i spel sex mot fem. Patrik Rokka kvitterade 14.33 i powerplay vilket var Dalens tredje mål i numerärt överläge på fyra försök under kvällen. Falun fick sedan ett ypperligt tillfälle att ta ledningen på straff men Thomas Holmström prickade stolpen. Dock så gjorde det inte så mycket då Omar Aldeeb gjorde 9-8 ganska så omgående i efterföljande powerplay. Det blev också matchens sista mål och Falun gick upp i en 3-0 ledning i matcher.
- Det känns för jävligt, vi har varit med i alla tre matcher men vi lyckas inte avgöra. Så det är riktigt surt men vi är med i alla matcher och alla i laget tror att vi kan vända detta så det tar vi med oss, summerade Anton Åkerlund matchen ur Dalens synvinkel.