Falun är nu bara två vinster från Globen.

Suddendramatik när Falun vann på nytt

Den andra semifinalmatchen mellan Falun och Mullsjö blev betydligt jämnare än senast, men återigen lyckades regerande mästarna dra det längsta strået.

Efter att Falun hade vunnit stort på hemmaplan skulle det bli en helt annan matchbild i Nyhemshallen. Mullsjö inledde starkast och nio minuter in i första perioden hade man rättvist tagit ledningen med 1-0 genom Jimmie Pettersson. Efterhand skulle hemmalaget dock bli lite övermodiga och bjuda Falun på farliga kontringar, och det straffade sig till sist när Alexander Galante Carlström satte kvitteringen.
- De trycker ner oss som de inte gjorde senast men samtidigt får vi 1-1 så det känns helt okej ändå, sa Galante Carlström Mullsjös TV-sändning i paus.

Den andra perioden inledde precis som den första, med slarvigt spel från båda håll men där Faluns skicklighet skulle ge dem bäst utdelning. Först stänkte Emil Johansson in ett stenhårt slagskott till 2-1 och bara halvminuten senare hade Tero Tiitu gett bortalaget ledningen med 3-1. Resten av perioden präglades av utvisningar men till sist skulle Mullsjö få in en viktig reducering genom Kasper Hedlund.
- Skönt att revanschera sig efter 2-1-målet, menade Hedlund i paus.

Tre minuter in i slutperioden kvitterade David Gillek och matchen var helt öppen. Lagen skulle få varsitt mål ytterligare genom Rasmus Enström och Jimmie Pettersson innan det hela tvingades till ett avgörande i sudden death - där backklippan Thomas Holmgren slängde in ett dragskott från halva planen och säkrade Faluns seger.

Mullsjö-Falun 4-5 SD (0-2 i matcher)
Betyg: Mullsjö-Falun
Matchfakta: Mullsjö-Falun 4-5 SD