Linköping räknar med en lång matchserie.

Trots klara segern: "Går säkert till sju matcher"

Linköping kopplade ett tidigt grepp på matchserien när man besegrade Helsingborg med klara 5-0.

Matchen inleds i ett högt tempo från båda lagen där man vaskar fram målchanser i första anfallen.
Linköpingsbacken Tobbe Gustafsson som verkar vara i sitt livs form gör ett konstmål redan efter drygt 2 min där han jonglerar fram bollen och slår in den på volley mycket snyggt. Linköping tar över spelet mer och mer och Markus Johansson är het i första perioden vilket betalar sig i 12 minuten då han snor bollen från Kukkola efter bra press och blir fri och sätter dit bollen säkert. 2-0 speglar perioden bra.

I andra periodens början så avancerar Tobias Gustafsson på kanten och bakom mål och lägger in bollen framför kassen där Petter Alm påpassligt petar in bollen. 3-0 och nu känns uppförsbacken brant för Helsingborg. Linköping blir nu lite försiktigare med att gå framåt och bevakar sin ledning med mycket bollinnehav, men med mycket tålamod. Man kan t.o.m höra tränare Astbrant ropa ”tålamod, tålamod”, flera gånger.
-Vi blir lite försiktigare automatisk vid ledning 3-0 säger, Joakim Ström, Linköpings mycket hårt jobbande forward till innebandymagazinet efter matchen.

-De har några chanser där men då står Bea Qvist, vår målvakt, i vägen vilket är tur för oss, säger Joakim vidare.

I tredje perioden fortsätter Linköping att kontrollera matchen och spiken i kistan kommer då Fritzell gör Linköpings fjärde mål med drygt 5 minuter kvar. Helsingborg gör ett sista desperat försök att komma ikapp genom att ta ut målvakten men då gör Linköping 5-0 istället genom en lyftning av Martin Hovlund över hela plan.
-Vi gör en riktig platt match idag, säger Linus Nordgren i Helsingborg och då går det så här!

-Vi är mycket slarviga i passningsspelet och spelet blir väldigt statiskt. Men nästa match är en helt ny match och då skall vi förbättra våra skärpa och jag tror på en lång matchserie, avlutar Linus.