Alexander Galante Carlström var på målhumör mot Linköping idag.

Referat: "En hel del innebandygodis"

Linköping såg länge ut att ha greppet i mötet med Falun men bortalaget jobbade sig tillbaka i matchen och kunde slutligen vinna med 6-5 i sudden death.

Period 1
1-0Fritzell bryter missat uppspel från Johannes Larsson, går på eget avslut som tar i stolpen och Jendrisak slår in returen påpassligt.

2-0 Återigen Jendrisaks kedja som är heta och trycker i 2-0. Jendrisak målar och Ström assisterar.

3-0 Linköping fick bra tryck i ett PP där Jesper Johansson avslutade snyggt med ett bra skott precis när Falunspelaren kommit in.

3-1 Linköping ”fipplar” med bollen på egen planhalva och helt plötsligt ligger den fri framför Hallin som drar till snabbt och bollen ramlar in bakom en förvånad Kvist. Kändes lite onödigt.

Första perioden visar Linköping att man vill ha 3:e platsen i serien och därmed ett bättre utgångsläge i slutspelet. Bra fart och energi som skapar 3 mål och därtill ett gäng ytterligare målchanser. Faluns första line med Enström och Co skapade dock en del när de var inne men perioden till Linköping både målmässigt och på poäng

Period 2
3-2 Galante visar vilken sniper han är och direktskjuter bollen snyggt i krysset i Faluns PP otagbart för Kvist.

3-3 Spelvändning där Skoog är regissören och går igenom Linköpings försvar och serverar Svahn framför målet.
Falun har ökat trycket nu och är livsfarliga i spelvändningarna när Linköping slarvar lite i passningsspelet på ”fel” ställen.

4-3 Linköping utnyttjar sitt PP efter 14:08 och Dargren direktskjuter på sidledspass från Jendrisak.

5-3 Det går fort i innebandy och Fritzell hittar snabbe Ström i en spelvändning och han gör inget misstag helt ren med Rehn i Falunmålet.

5-4 Firma Enström och Galante Carlström visar hur bra de hittar varandra, det syns att de pojkarna har spelat ihop länge. Instick i slottet och direktavslut av Galante.

Falun jämnade ut spelet i andra och matchen står och väger där det är de små marginalerna som ser ut att göra så att det väger över för något av lagen, helt öppet inför sista perioden alltså. Framförallt så har femman anförd av Galante och Enström börjat att få upp farten mer och trycker ner Linköping när de är inne, syns att det finns lite innebandykunnande i den femman.

Period 3
5-5 Till slut gör Falun mål då Galante Carlström bågar kort efter frislag och lossar sin kanon, han är kliniskt i sina avslut den mannen.

Sudden death
Linköping fick en gyllene möjlighet att avgöra i Sudden då Holmgren i Falun blev utvisad på slutsignalen i 3:e perioden för våldsamt slag och fick 5 minuter i utvisningsbåset.

Dock så fick matchen ett oväntat slut när Linköping spelade svårt med små marginaler i PP och Falun kunde spelvända genom Jack Kvist som tog en stark löpning från egen planhalva och blev upphakad av Jesper Johansson framför mål med straff som konsekvens. Galante-Carlström förvaltade straffen på bästa sätt och Falun kunde knipa båda poängen.

En mycket bra innebandymatch med stort underhållningsvärde fick vi se i Sporthallen i Linköping idag där det fanns en hel del innebandygodis för oss innebandyälskare. Små marginaler och klasspelare med målkänlsa avgör matchen för Falun. Linköpingsspelare och ledare hade en del synpunkter på den utdömda straffen som blev avgörande dock.