Joel Kanebjörk var tillbaka i Fyrishov, för första gången sedan han lämnade Storvreta för just AIK.

Stenhård match i Fyrishov

Hårt och fysiskt spel präglade mötet i Fyrishov där Storvreta kunde ta en mycket målsnål 2-0 seger över AIK. Så här var matchen.

Inför Storvreta-AIK handlade det mesta om Rickie Hyvärinens och Joel Kanebjörks återkomst till Fyrishov och det var också dessa herrar som drog flest applåder när Fyrishovs speaker levererade laguppställningarna. Matchen började sedan i ett rasande tempo och det märktes att inget utav lagen hade tänkt vika ner sig. Fysiskt böljande spel fram och tillbaka, dock med relativt få klara målchanser. Den bästa målchansen uppkom med endast 20 sekunder kvar att spela av perioden då Rickie Hyvärinen läckert släppte förbi en passning vilket friställde Patrik Hagberg som dock inte fick till ett ordentligt avslut. Perioden slutade således 0-0.
-Jag såg att backarna stötte upp men jag märkte att den var tillräckligt hård för att släppa vidare så jag höjde klubban, hade varit skönt med en 1-0 ledning där, säger Hyvärinen om sin fina avslutning på första perioden till Innebandymagazinet.se.

Andra perioden fortsatte sedan i samma tempo med ett hårt och fysiskt spel, det var även här fortsatt snålt med målchanser. Det dröjde till 14.42 in i andra perioden innan Alexander Rudd kunde spräcka nollan. Då genom att bryta sig in från kanten och överlista Patrik Åhman i AIKs mål med ett lågt skott i bortre hörnet. Detta var också det resultatet som stod sig perioden ut.

Det fysiska spelet fortsatte i den tredje perioden och det dröjde inte länge innan matchens första utvisningar kom i form av en dubbelutvisning på Storvretas Joakim Olsson och AIK:s Karl-Johan Iraeus för hårt spel. Under periodens gång mäktade AIK med sex skott på mål, dock lyckades inget utav dessa smita förbi Viktor Klintsten som därmed fick hålla nollan hela matchen. Viktor Andersson fastställde sedan resultatet 2-0 till Storvreta då han fick skjuta in sista bollen i öppen kasse.
- Skönt att just jag fick göra det och ingen annan eftersom jag inte fick spela så mycket idag. Säger en leende Viktor Andersson om sitt 2-0 mål till Innebandymagazinet.se.