söndagen den 25 augusti 2019
 
 
 
Start
Nyheter
#ibsilly
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL
Allsvenskan
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  
Start / Allsvenskan
2011-06-09

Allsvenskan

Säsongskoll allsvenskan södra

Innebandymagazinet.se har kollat läget i landets elitklubbar. De senaste dagarna har vi presenterat hur lagen i superligan och elitserien ser på säsongen och värvningarna. Idag är det dags för klubbarna i allsvenskan södra att säga sitt.

DELA
TWEETA
KOMMENTERA


Daniel Falk i kamp med Micke Karlsson i superligan. Nu återfinns Warbergsbacken i Karlstad igen och blir en viktig spelare i deras allsvenska säsong. Foto: Lars Hjalmarsson

annons


Frågorna till respektive klubb
1. Vad tycker ni om årets säsong?
2. Vad tror ni om den kommande?
3. Vilken är er viktigaste värvning?
4. Vilken är er största förlust?
5. Förutom egna nyförvärv, vilken är den bästa värvningen i allsvenskan södra?

Fagerhult Habo

Ulf Linderum, sportchef
1. Poängmässigt helt okej då vi nådde målet att hänga kvar i allsvenskan. Spelmässigt kan vi förbättra framför allt stabiliteten.

2. Jag tror det kan bli en rolig säsong då alla blir ett år äldre samt att de flesta vill visa att de kan bättre.

3. Alla är viktiga men Erik Olofsson ser riktigt vältränad och motiverad ut efter ett drygt års frånvaro.

4. Svårt val, men måste jag välja en blir det bli Anders Wilderoth.

5. Ja det återstår att se tycker jag, finns en del intressanta namn.


Karlstad

Alex Bugarski, sportgruppen
1. Väldigt bra start, men när chansen till serieseger försvann så mattades laget lite.

2. Vi hoppas kunna blanda oss in i toppstriden med tanke på vårt material. Det var viktigt att vi vi fick behålla vår stomme från förra året.

3. Alla värvningar är noga utvalda, men om vi bara får säga en så blir det Daniel Falk.

4. Vi har bara en spelare som slutar hos oss, Christian Persson. Ledarna finns kvar i organisationen.

5. Kan inte säga, har ganska dålig koll på övriga värvningar.

Landskrona

Petri Manu, sportchef
1. Rent tabellmässigt shar vi aldrig nått en bättre än den tredjeplats vi nådde i allsvenskan. Vi vann även DM i Skåne. Men med den truppen och de resurserna vi lagt ner så var det en liten besvikelse att vi ej kom högre i tabellen. Vi ger oss godkänt, ej mer.

2.Vi har stor omsättning på spelare och det med avsikt. Vi satsade stora resurser på laget ifjol och fick ej bättre resultat och då fick vi analysera om läget.

3. Viktor Andersson och nygamle tränaren Patric Johansson.

4. Helt klart Nicklas Lidholm.

5. För tillfället har det ej kommit in några extra stora värvningar som förra säsongen.

Lindås

Olle Carlsson, Sportchef
1. Vi mötte alla topplagen de första 5-6 matcherna av serien när tre av våra nyckelspelare är skadade, vilket är en orsak till att vi redan från början tappar på toppen. Allsvenskan är som ett enda långt kvalspel om man siktar på att slåss om seriesegern. Det går inte att förlora mer än 2-3 matcher på hela säsongen. Vi avslutade dock snyggt med fem raka segrar vilket vi är nöjda med. Men första gången på fem år som vi inte är på pallen (4:a) och om det tycker vi: så där.

2. Vi befinner oss i lite av en generationsväxling men vi satsar som vanligt på att vara med och slåss i toppen. Jag tror också att flera av våra unga spelare som varit med 1-2 säsonger kommer att ta rejäla kliv och visa att man kan tillföra ännu mer för att vi ska vinna fler matcher.

3. Alla nyförvärv är viktiga av olika anledningar. Vi får se när serien är slut vem det blev.

4. Det vill jag inte gå in på men jag kommer sakna alla.

5. Än så länge har jag inte fått någon skrämselhicka av det jag har sett hos övriga. Men troligen är det de spelare i förra säsongens topplag som stannar kvar, mer än att man värvar in nya utifrån.

Malmö FBC

Ulf Ivarsson, sportchef
1. Vi infriade våra resultatmässiga mål, samtidigt som vi utvecklade laget samt spelarna individuellt.

2. Vi siktar på att etablera oss i allsvenskan samt fortsätta med att utveckla vårt unga lag inför framtiden.

3. Vår nya klubbchef kommer att vara vår viktigaste värvning.

4. Tom Flydalen.

5. Det finns i dagsläget ingen förening som utmärkt sig något nämnvärt.

Onyx

Lars Malmqvist, sportchef
1. Att vi slutade på en sjätte plats i södra allsvenskan var ett riktigt bra resultat med tanke på förutsättningarna som laget hade, relativt liten trupp och en del skador på nyckelspelare. Vi visste från början att vi inte skulle slåss i toppen så vi är riktigt nöjda.

2. Svårt att säga i dagsläget, men helt klart är att vi siktar på att bli bättre än förra säsongen och att vi kommer att överraska många lag.

3. Alldeles för svårt att svara på i nuläget, vi tror stenhårt på alla nyförvärv. Men en viktig pusselbit i lagbygget är att vi lyckades förlänga Tom Iversjös tränarkontrakt.

4. Kan inte avgöra det.

5. Daniel Falk i Karlstad, om han lyckas komma tillbaka till tidigare form efter sin skadeperiod.

Partille

Ulf Andersson, sportchef
1. Vi är nöjda med att ha klarat nytt kontrakt i allsvenskan med en närmast total generationsväxling, där vi släppt fram massor av tonåringar. Vi är dock inte nöjda med hur vissa matcher utvecklade sig och vi anser att vi borde tagit väsentligt fler poäng. Vi förlorade en handfull matcher med uddamålet, varav två derbyn och det ska inte ske framgent!

2. Vi fortsätter med att släppa fram unga spelare och serien är till och med tuffare denna säsong än förra. Vi tror dock mycket på oss själva. En ny intressant ledarstab samt en en handfull unga spelare som jag tror slår igenom nästa säsong. Vi blir bättre!

3. Tycker alla våra nyförvärv kommer att tlllföra. Dock sticker Jacob Grauers ut såklart. Vi kommer ge honom chansen på nytt i en omgivning där han blir den naturliga målskytten, även om han också kan ta det hårda jobbet. Att dessutom Johan Nyth, Fredrik Nyth och Oscar Lundin valde att köra vidare med oss var mycket viktigt för detta unga lag.

4. Philip Laurizohn samt Magnus Koski. Två spelande backar som vi gärna haft kvar.

5. Tycker silly season varit lugnare än vanligt i allsvenskan… Vill dock flagga för våra antagonister i Växjö. Deras nyförvärv Robin Johansson tror jag mycket på, om han kan acklimatisera sig på rätt sätt i Växjö.

Skoghall

Andreas Prochazka, sportchef
1. Som helhet en liten besvikelse.Vi hade förväntat oss en bättre tabellposition. Andra halvan av serien är vi dock riktigt bra.

2. En stabil säsong där våra unga spelare tar ett ytterligare steg i sin utveckling.

3. Vi ser alla värvningar som viktiga. Den som får störst betydelse får säsongen utvisa.

4. Staffan Eriksson. En rutinerad poängmaskin som är mycket svår att ersätta.

5. Johan Asmus till Visby är en bra värvning.

Visby

Joakim Sjöstrand, tränare
1. Klubben gjorde många bra saker förra året och en fjärdeplats är inget dåligt resultat. Men spelet fungerade inte fullt ut alltid och vi kan bättre än ifjol.

2. Det blir en intressant säsong. Nu tror jag att vi hamnar i södra serien och de lagen har Visby aldrig mött. Så det blir spännande och även intressant för vår publik med nya lag. Men det är ju svårt att jämföra de här lagen med oss, vi har liksom inga referenspunkter. Klubben vill dock upp i superligan, men vi väntar lite med årets målsättning till senare på säsongen när vi och alla andra lagen har värvat klart.

3. Det är jämnt skägg och jag ser hela laget som en grupp, vi ska bygga på alla. Visst finns det individualister i laget men Visby kommer vara som en maskin i år!

4. Det har jag lite svårt att uttala mig om. Jag kan inte göra en rättvis bedömning av det eftersom jag inte såg dem live på planen i fjol.

5. Daniel Falk är en kanonvärvning och Karlstad kommer ha stor nytta av honom. Men annars känns det som att den största värvningen inte har kommit än.

Växjö

Klas Skoglund, sportchef
1. Vi gjorde en otroligt bra sportslig säsong förra året. Det var nog ingen som trodde att vi skulle komma på en andraplacering i allsvenskan.

2. Vi ska försöka bli en placering bättre och med tanke på allt som händer runt om i föreningen, som ny arena med mera, känns det ganska naturligt att vi tittar på att komma upp i superligan.

3. Svårt att sätta in i en placering. Bägge spelarna, Robin Johansson och Niclas Söderlund, är unga hungriga spelare som kommer att utvecklas under säsongens gång. Det jag tycker är väldigt viktigt var att vi har i stort sett fått behålla alla spelare från förra säsongen. Kan man krydda det med lite extra klasspelare så tror jag det kan bli en riktig rolig säsong.

4. Att Johan Schönbeck slutar som tränare är givetvis tungt, men det visste vi om efter i stort sett halva förra säsongen. Dock är Daniel Hahne ett perfekt tillskott till vår organisation. På spelarsidan tycker jag att Tobias Gustafson är den tyngsta tappet. Hans närvaro både på sidan av och på banan har varit otroligt viktig. Vi har helt enkelt tappat en pappa i laget.

5. Tycker Karlstad har gjort en del intressanta värningar. Dock har väl inte den så kallade bästa värvningen kommit än. Den hade vi tänkt att göra!

Åby

Jan Erixon, sportchef
1. Helt otrolig egentligen, att som nykomling bara förlora två matcher och vinna division I. Dessutom vann vi DM efter finalseger mot superligalaget Linköping.

2. Vi tror på vår trupp och det vi gör. Målsättningen i år får väl vara att klara oss kvar och att som förening hinna utvecklas till en allsvensk sådan. Det är mycket som blir annorlunda och nytt när man kommer upp på den här nivån.

3. Hittills Christoffer Svec . En rörlig och spelskicklig back som även kommer att tillföra en del i offensiven.

4. Inga har lämnat.

5. Johan Asmus som gått till Visby från Örebro är väl en värvning som Visby är nöjda med. Ska dessutom bli intressant och se Tobias Tenglin i Onyx, från Torshälla. En lovande målvakt som imponerade på mig när vi mötte dem förra säsongen.

Östra

Johan Samuelsson, tränare
1. Vår förra säsong var väldigt lyckad. Vi visade upp en stabilitet samt en målfarlighet som väldigt få lag kunde matcha. Vi kunde ställa upp med tre femmor varje match som var väldigt jämna, vilket gjorde oss svårstoppade.

2. Vi har inte diskuterat något mål för kommande säsong, men vi ser i alla fram emot att ta ytterligare steg framåt på alla punkter.

3. Tränaren Johan Ivarsson.

4. Inga förluster ännu.

5. Vi väljer att fokusera på vår egen trupp och lägger ingen större fokus på övriga lag.


//Innebandymagazinet

DELA
TWEETA
KOMMENTERA

Kommentera


LÄS MER
  Karlstads värvningsbomb - kan få in tidigare Schweizproffset
Allsvenskan  Karlstad har haft en stark sillysäsong - och nu är man på väg att presentera ytt...
  Ett års långt skadehelvete är över för allsvenska talangen
Allsvenskan  Comebacken i gamla laget blev inte som förväntat istället för att komma hem och ...
  Klart: SSL-rutin ansluter till Hagunda
Allsvenskan  Med säsongspremiären en dryg månad bort presenterar ny Hagunda ett SSL-meriterat...

PLUSRankar: Bästa värvningarna i Allsvenskan dam
PLUS Här är nyförvärven som kommer kunna göra störst avtryck i sina nya lag säsongen ...
 

Rankar: Bästa värvningarna i Allsvenskan södra
PLUS 
Här är nyförvärven som kommer kunna göra störst avtryck i sina nya lag säsongen ...
 

Rankar: Bästa värvningarna i Allsvenskan norra
PLUS 
Här är nyförvärven som kommer kunna göra störst avtryck i sina nya lag säsongen ...
 
Missa inte#ibsilly-bloggen 2019

Övergångar och rykten
#ibsilly-bloggen

Hon är Malmös tionde nyförvärv 11:41
Poängstark forward flyttar hem från Schweiz 08:56
SSL-backen ännu klubblös 09:26
Inget beslut taget av Mika Kohonen 13:36
Landslagsmeriterade målvakten bekräftar intresse 08:39
Fler inlägg

Notiser

Highlights: SK Pārgauja-Växjö 2-12 11:44
Världens bästa straffar 10:32
Highlights: Växjö Vipers-UHC Ulster 4-4 08:59
Mullsjös nyförvärv stekhet 08:20
Klart: Kvalhjälten klar för spel i Norge 09:21
Rutinerad allsvensk spelare till Hovslätt 16:57
Dubbla segrar för FBC Lerum 16:44
En av Sveriges bästa poängmakare till Falun 13:59
Wibax Piteå värvar från gamla Stan 10:44
400 såg Karlstad dominera totalt 08:59
Fler notiser

Senaste nytt

Nytt arbetssätt ska få Warberg att lämna bottenträsket 20:44
Jönköping har rivstartat under nya tränaren 18:40
Har Skoghall årets rookie i sin trupp 16:46
Fysiskt Dalen är redo att ta nästa steg 14:40
100-klubben - Sveriges extremaste poängmakare 12:41
Malmös tränare vill ha 8 månaders försäsong istället 10:45
Tränaren hyllar nyförvärvet - ”En ny världsback” 08:38
Fler artiklar

MER FRÅN STARTSIDAN

27 dagar kvar


Warberg slopar allt vad målsättning är


SSL Körberg: Vill inte skaffa oss en ryggsäck som fylls med prestationsångest

31 dagar kvar


Innebandy-Sverige vill veta vad som hänt med Jönköping?


ssl Tränare: Fredriksson: Det är frågan man fått hela tiden, vad som hände

27 dagar kvar


Har Skoghall årets rookie i sin trupp?


SSL ”En väldigt duktig och orädd förstaårssenior som kommer att göra mycket mål”

31 dagar kvar


Det kommer göra ont att möta Dalen i höst


ssl Tränare Jonathan Brolin: Vi vill representera en fysisk innebandy

Sveriges exklusivaste klubb


100-klubben: Sveriges extremaste poängmakare


PLUS För tre år sedan skapade vi 100-klubben, Sveriges exklusivaste klubb där man bara kan bli medlem genom att göra minst 100 poäng på en seniorsäsong.

27 dagar kvar


Har Malmö gjort årets värvning i SSL?


SSL Mikael Jeppsson: Tror inte att det är så många som fattar hur bra hon är

31 dagar kvar


”SSL kommer få se en ny världsback den här säsongen”


SSL Nytt backspel ska lyfta Höllviken till nya höjder enligt tränare Berggren

 
PLUS

100-klubben - Sveriges extremaste poängmakare
25 juniorer som tippas slå igenom i Östergötland
25 juniorer som tippas slå igenom i Örebro
25 juniorer som tippas slå igenom i Värmland
25 juniorer som tippas slå igenom i Halland
25 juniorer som tippas slå igenom i Uppland
25 juniorer som tippas slå igenom i Västernorrland
De största profilerna som lämnar SSL dam
25 juniorer som tippas slå igenom i Gästrikland
7 Anledningar till att Storvreta försvarar SM-guldet

Fler PLUS-artiklar


Just nu pÅ PLAY
 
 
SENASTE KLIPP


TV: Supertalangens dubbla finalmål
2019-08-21
  TV: 17-åringen debuterade i Storvretas SSL-lag
2019-08-19

  Så gick det för alla lag i Novab JAS Cup
2019-08-19

  Highlights: Mullsjö-Storvreta 3-3
2019-08-19

  Succéstart för den förre RIG-spelaren i Falun
2019-08-16

Till Innebandymagazinet PLAY
MEST LÄST IDAG

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen! 
Start
Resultat
Nyheter
Notiser
PLAY
Matcher idag
Bloggar
Länkar
PLUS
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera