onsdagen den 20 november 2019
 
 
 
Start
Nyheter
#ibsilly
Resultat
PLAY
Matcher idag
PLUS
Coachen: SSL herr
SSL dam
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera Jobba här  
Start / SSL herr
2011-06-07

SSL herr

Säsongskoll superligan 2011/12

Innebandymagazinet.se har snackat med alla klubbar i superligan, elitserien och allsvenskan och här är läget i eliten just nu. Vad tycker de om 2010/11? Vad tror de om nästa säsong? Och vilka har gjort den bästa värvningen? Först ut är landets 14 lag i superligan.

DELA
TWEETA
KOMMENTERA


Finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi är den viktigaste värvningen i superligan i år, enligt klubbarna själva. Efter fem raka finska guld i SSV ska han nu stoppa bollarna i hårdvärvande Helsingborg. Foto: Jesper Mattsson

annons


Frågorna till respektive klubb
1. Vad tycker ni om årets säsong?
2. Vad tror ni om den kommande?

3. Vilken är er viktigaste värvning?
4. Vilken är er största förlust?
5. Förutom egna nyförvärv, vilken är den bästa värvningen i superligan?

AIK

Erik Bjerlestam, sportchef
1. En jämförelse mellan å ena sidan spelartruppens meriter och å andra sidan det sportsliga utfallet ger en mycket svag växlingskurs. Under min tid i AIK är det utan tvekan det största misslyckandet.


2. Jag ser fram emot en mycket spännande säsong. Omvärldens förväntan kommer vara väsentligt lägre ställd än tidigare. Det jag hunnit se så här långt ser mycket spännande ut. Vi har en hunger i hela klubben som jag inte upplevt sedan jag spelade själv i AIK för sex år sedan.3. Vi genomför en stark generationsväxling. Med många nya spelare är det viktigaste att starka tidigare AIK-profiler fortsätter, såsom Patrik Edgren och Henrik Lorendahl. Det blir nästan viktigare än att vikta enskilda nyförvärv mot varandra.4. Alla som lämnar AIK har gjort avtryck och kommer att lämna ett visst tomrum efter sig. Framförallt vill klubben särskilt tacka de som spelat i över ett decennium i AIK: jag tänker först och främst på Mats Carlsson och Kristoffer Kranberg. Samtliga som går vidare till nya utmaningar önskar jag stort lycka till!5. En enskild spelare gör inget lag. Jag vill inte bedöma någon enskild rekrytering som mer eller mindre viktig än någon annan. Det jag vet är hur vi jobbar och jag är mycket nöjd med den trupp och den lagledning vi har. Jag längtar till seriepremiären!

Caperiotäby FC

Maimon Abdallah, sportchef
1. En splittrad säsong. Vi orkade inte riktigt mobilisera våra styrkor, vi tränade stenhårt inför slutspelet och under säsong men orkade inte riktigt stå emot Storvreta i kvarten. Med andra ord en riktig missräkning från våran sida.2. Vi kommer självklart satsa på att vara med i toppen av serien. Samtidigt har det satsats oerhört på ledare och spelare för tre år framåt, vi kommer vara förberedda för uppgiften när det väl gäller.3. Alla våra värvningar är viktiga, vi ser på helheten.

4. Än så länge har vi varken spelare eller ledare som slutat.5. Har faktiskt inte riktigt koll på de andra lagen, har haft fullt upp med vårt egna lag.

IBK Dalen

Urban Karlsson, sportchef

1. Herrarna har gjort en mycket bra säsong med en tredjeplats i serien som höjdpunkt. 


2. Jag tycker att vi har lyckats sätta ihop ett lag som känns lite starkare inför kommande säsong, nu gäller det "bara" att vi lyckas värva en bra tränare.3. Alexander Bodén är den viktigaste spelaren som vi har värvat och han kommer att tillföra mycket, både på plan och utanför. Sedan så är han ju också en riktig publikfavorit och det är ju aldrig fel.4. Svårt att säga. Jag tycker alla som har lämnat oss har gjort ett bra jobb.5. Finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi som har gått till Helsingborg är nog sommarens värvning. Nu ska inte Helsingborg kunna missa slutspelet.

Falun

Patrik Bäck, sportchef
1. Som helhet är jag jättenöjd med säsongen 10/11. Vi hade en del svackor under seriespelet men ett bra slutspel tog oss till en semifinal mot Warberg. Det är den hittills största framgången på herrsidan, med två slutsålda semifinalsmatcher i FK Arena.2. Vi siktar på att ta oss till slutspel och förhoppningsvis få uppleva samma hysteri gällande publiktillströmningen som ifjol. Sedan kan vi jobba på att bli lite jämnare under serielunken med mindre svackor.3. Alexander Rudd. En framtida stjärna i superligan. Den i mina ögon mest lysande -92:an i landet.4. Jack Qvist.5. Henri Toivoniemi till Helsingborg.

FC Helsingborg

Kent Göransson, tränare
1. Lite svårt att säga eftersom jag inte var involverad i föreningen då men spontant så kan man ju inte vara nöjd med att missa ett slutspel. Föreningen har större ambitioner än så.

2. Det är något nytt som påbörjats där vi förfogar över en mycket ung och spännande trupp. Vi har egentligen inte satt vår målsättning ännu men kommer att arbeta hårt med att hitta andra målsättningar än bara de resultatinriktade. Det är lätt att bara fastna i resultatet men för vår del så är det andra saker som kommer att vara viktiga såsom vår egen prestation. Gör vi det rätt kommer resultaten gå med oss.

3. Vi har värvat strategiskt utefter de behov vi har haft men klart att Henri Toivoniemi kommer att vara viktig för oss.

4. Det hade varit intressant att se vad en skadefri Santtu Manner hade kunnat presterat.

5. Det finns väl tre värvningar som är lite över snittet. Kimmo Eskelinen lär väl som vanligt skjuta sönder en och annan kasse. Alexander Bodéns energigivande spel ska bli intressant att följa och sen gillar jag Patrik Sinerius som jag tycker är ett mycket intressant tillskott för AIK.

Hide-a-lite Mullsjö

Jesper Axell, sportchef
1. En tuff säsong med stor spelaromsättning. Vi tappade en hel del spelare inför säsongen som varit i klubben ett antal år, så spelaromsättningen var nödvändig. En tuff höst med dålig poängskörd avslutades med en stark vår och säkrat kontrakt.2. Samtliga spelare som var med föregående säsong kommer stärkta av den. Vi försöker nu bygga på med rollspelare. En ny tränare ska sätta sin prägel på laget vilket kan ta tid innan samtliga har hittat sina roller i laget. Vi ser ödmjukt på uppgiften för kommande säsong.3. David Gillek. Han kommer hem till moderklubben med en VM-plats i bagaget. David blir vår frontspelare tillsammans med Andreas Elf, dessa två härförare ska med sin inställning leda hela laget och vara föregångsmän för våra unga talanger i föreningen.4. Joakim Brolin, en spelare samtliga sportchefer drömmer om att ha i laget. Joakim kommer till varje samling och ger alltid hundra procent. En mycket ödmjuk kille som vi kommer att sakna i laget. Vill han komma tillbaka tar vi emot honom med öppnar armar.5. Kevin Lieback-Asp till AIK. En modern back som kommer bli en framtida landslagsspelare om AIK vårdar honom på rätt sätt.

Jönköpings IK

Greger Andersson, sportchef
1. Rätt så fantastiskt, både under resans gång och med perspektiv på den. Att nå ett mål som man satt upp är alltid mycket tillfredsställande för alla organisationer. För två sedan var klubben på ruinens brant och nu står vi här! Som förening har vi dubblat medlemsantalet och avancerat med både herr och dam till landets högsta serier.2. Den blir spännande på alla sätt! Samarrangemang dam och herr, de bästa spelarna i landet kommer till Jönköping varje helg känns det som. Så innebandy i allmänhet kommer att vara den stora vinnaren i regionen men JIK i synnerhet. Både dam och herr kommer att vara redo för slutspel när serien drar igång, och starten blir viktig.3. Alla spelare är viktiga pusselbitar. De stora hörnstenarna i bygget är att behålla tryggheten i en befintlig trupp.4. Både Alexander och Andreas kommer att saknas som ledare och spelare. Andreas tackar vi för lång och trogen tjänst som spelare, nu ska vi tillsammans hjälpas åt att utveckla truppen. I Alexander tappar vi en lagkapten som söker nya utmaningar, jag ser fram emot när han återvänder till oss som en ännu större spelare och ledare.5. I superligan leder Glenn (Stjernqvist) med sina värvningar i FCH, detta medför ju så klart höga krav. Lidholm tror jag tyvärr kommer att göra succé i Warberg, honom ville jag ha väldigt mycket. En sniper i nästan Johan Anderson-klass, får han bara speltid så får högerbackarna vara vakna i superligan.

Linköping IBK

Johan Fredriksson, sportchef
1. Vi är naturligtvis mycket nöjda med säsongen och tycker vår slutplacering var rättvis.2. Vi jobbar vidare på inslagen väg och fortsätter att organisera oss för framtiden. Andra säsongen ska väl vara tuffare så vi ser fram emot den utmaningen.3. Det viktigaste vi gjort så här långt är att lyfta våra spelare från division I-laget för att ge dem chansen på försäsongen att kriga om en plats i truppen, samt ytterligare stärka vår profil med lokal förankring i laget. Vi har också spelare som gått skadade under i stort sett hela föregående säsong som det ska bli intressant att se vad de kan uträtta i superligan.4. Alla förluster är stora men på olika plan.5. Jag har inga kommentarer om övriga lags värvningar.

Pixbo Wallenstam

Kristina Landgren Carestam, sportchef

1. Vår målsättning var att ta oss tillbaka till att vara topp 4 i Sverige och det målet nådde vi.2. Vi kommer fortsätta vår satsning mot att vara ett stabilt topplag i superligan.3. Patrik Malmström, en rightare med hög avslutskompetens.4. Jonas Ågren, om han blir kvar i Linköping.5. De som får Tero Tiitu.

IK Sirius

Nicklas Stuxgren, elitgruppen
1. Vi hade som målsättning att nå slutspel så en viss besvikelse var det, men andra säsongen är alltid svår när man varit nykomlingar året innan.2. Försiktig optimistisk. Vi har stor potential i truppen och ett väldigt ungt lag, men målsättningen är ju att placera oss bättre än säsongen innan.3. Vi hoppas att Petter Nilsson kommer vara en stabil förebild för U19-landslagsaktuelle Tobias Steineck. Samt Peter Berlin, han har ju visat i flera säsonger att han kan göra många mål i allsvenskan. Dags nu bland de stora grabbarna.4. Lars Jedheim samt Royne Svensson har betytt mycket för föreningen så deras erfarenhet och personer kommer vi så klart sakna. Spelarförlust: Billy Nilsson. En fantastisk spelare och störtskön kille med en enorm potential. Han är alltid välkommen igen att spela med en stjärna på bröstet.5. Intressant att se att många klubbar hämtar många spelare från allsvenskan. Inte många spelare som går mellan superligaklubbarna.

Storvreta IBK

Thomas Brottman, tränare
1. Det var ett klart MVG. Visst, vissa matcher hade vi kanske kunnat gjort bättre men det var en tuff säsong som var svårplanerad med Europacupen och VM. Det blev liksom hackat hela tiden.

2. I år blir det likadant, fast utan ett VM mitt i, och vi går för alla guld. Vi kallar den här säsongen Storvreta 3.2. Vi ska ta det tredje SM-guldet och det andra Europaguldet.

3. Vi har inte värvat så mycket utifrån. Jag tycker det är viktigt att man satsar på att plocka upp spelare från de egna leden och spela in talangerna i A-laget.

4. Vår största förlust är att materialaren Jörgen Karlsson slutar.

5. Det ska bli intressant att se vad Patrik Andersson kan göra i Warberg och hur han kommer utvecklas där.

Tyresö Trollbäcken

Håkan Eklund, sportchef
1. Den gick över förväntan. Vi förlorade cirka tio spelare och valde att satsa på egna talanger. Vi hade hoppats på en topp fem-placering i allsvenskan men att vi skulle vinna serien och vara tillbaka i superligan trodde nog inte många… Inte ens vi själva förrän runt nyår.2. Om vi jobbar stenhårt och använder vår erfarenhet av förra sejouren i superligan på rätt sätt, har vi chansen att hänga kvar och bygga vidare.3. Kevin Björkström.4. Att Viktor Matsenius och Matte Östlund lämnar känns hårt, det har tagit mycket energi från föreningen att hitta en ny lösning, som fortfarande inte är klar. Vi är jättenöjda med Krono som vi tror stenhårt på. På spelarsidan är det jättetråkigt att vi inte fick behålla Palokangas, som fick en rejäl nytändning hos oss.5. AIK har gjort ett fynd i Kevin Liebeck-Asp från Älvsjö, får han rätt utveckling och speltid så kommer Kevin kunna bli en av våra bästa backar i Sverige. Det ska även bli kul att se Pata Andersson i Warberg, men om det blir en succé återstår att se.

Umeå City IBK

Gunnar Eriksson, klubbchef
1. Ytterligare ett år av värdefull rutin i superligan. Klubben växer sig organisatoriskt allt starkare utanför sargen.2. Det ska bli spännande att se hur vårt unga och lovande lag kommer att utvecklas.3. Rutinen i form av Henrik Schäfer.4. Mikael Zingmark.5. Helsingborgs rekrytering av finska landslagsmålvakten Henri Toivoniemi.

Warberg

Jonas Klavberg, pressansvarig
1. Överlag var det en fantastisk säsong. Vi gjorde mest mål och släppte in minst i seriespelet. Vi vann serien med bred marginal. Vi toppade återigen publikligan. Men, vi spelar för att ta guld och hur jämnt det än var så blev det inget guld. Det känns fortfarande surt.2. Vi har alla förutsättningar att ligga med i toppen kommande säsong också. Visserligen tappar vi lite erfarenhet, men ett par nya intressanta nyförvärv tillsammans med den stommen vi har gör att vi ser fram emot den här säsongen.3. Som vanligt svårt att säga. Tror att Kimmo kommer att göra sin bästa säsong på länge. Sedan har vi Patrik och Nicklas, två spelare med stor potential som kommer från allsvenskan.4. Både Mathias Larsson och Jim Canerstam är spelare som inte går att ersätta. Bägge var med på VM förra säsongen och har varit i klubben i många år.5. Helsingborgs nya finnar och Mullsjös Gillek kommer alla att betyda mycket för sina lag.


//Innebandymagazinet

DELA
TWEETA
KOMMENTERA

Kommentera


LÄS MER
  Storvretastjärnan sågar lagets insats mot Höllviken
SSL herr  Storvreta var illa ute mot nuvarande tabelljumbon Höllviken innan Simon Götz avg...
  Betyg: Kalmarsund-Linköping
SSL herr  Innebandymagazinet var på plats och betygsatte spelarna i matchen mellan Kalmars...
  Betyg: Höllviken-Storvreta
SSL herr  Innebandymagazinet var på plats och betygsatte spelarna i matchen mellan Höllvik...

PLUSVem blir nästa profil att få tröjan hissad i Storvreta?
PLUS I lördags fick trotjänaren Jesper Berggren se sitt nummer 21 pensioneras inför f...
 

Läsning: David Gillek - en djävul i superligan
PLUS 
Grova personangrepp, förolämpning av domare och attack mot förbundet. Häng med u...
 

David Gillek talar ut: ”Finns inga vinnare i det här”
PLUS 
Mullsjös assisterande tränare berättar om varför han valde att tacka nej till si...
 
SENASTE PLUSÖstergötland: Spelarna det snackas om

Årskull för årskull!
Notiser

Highlights: Onyx-Nykvarn Ungdom 5-6 22:52
Highlights: Gävle-Hagunda 2-4 22:48
Highlights: Salem-Strängnäs 1-7 22:45
Highlights: Karlstad-Örebro 6-7 22:42
Highlights: Wibax-Piteå - RIG Umeå 5-5 22:39
Highlights: Höllviken-Storvreta 6-7 e.förl. 22:32
Highlights: Kalmarsund-Linköping 4-3 e.str. 22:29
Highlights: Warberg-Jönköping 5-3 22:24
Highlights: Pixbo Wallenstam-Falun 9-4 22:21
Klart: Djurgården värvar in återvändare 14:03
Fler notiser

Senaste nytt

Storvretastjärnan sågar lagets insats mot Höllviken 21:58
Betyg: Kalmarsund-Linköping 21:42
Betyg: Höllviken-Storvreta 21:42
Betyg: Warberg-Jönköping 21:15
Betyg: Pixbo Wallenstam-Falun 20:47
Styrkebeskedet - Pixbo körde över Falun 20:35
TV: 18-åringen med magiskt förarbete mot Falun 20:21
Fler artiklar

MER FRÅN STARTSIDAN

Pixbo Wallenstam-Falun 9-4


En drömstart blev ett styrkebesked när Pixbo krossade Falun


SSL HERR Pixbo Wallenstam körde över Falun på hemmaplan under onsdagen
  Heta känslor när Storvreta var illa ute mot Höllviken

Stjärnan sågar lagets insats ikväll - ”Vet inte vad vi håller på med idag”
CHOCKSTARTEN: Gör mål efter tre(!) sekunder  

Se när Pixbo Wallenstam fick en drömöppning i mötet mot Falun
  Landslagsstjärnan med ett magiskt avslut i krysset

Är måltorkan över? Här visar Kim Nilsson prov på sitt fantastiska skott
SSL: Omgång 13

Häng med i samtliga matcher och resultat från superligans 13:e omgångOnyx-Nykvarn Ungdom 5-6


SSL-stjärnan hittar målet för Nykvarn


Allsvenskan herr Valdemar Ahlroth behövde inte lång tid att presentera sig
  Platt fall senast - nu fick Karlstad drömstart

Det tog bara tjugo sekunder hemma mot Örebro för Karlstad att göra mål
Skandalmatchen


”Vi dömer inte han som person men däremot beteendet”


Herr2an Tränaren i Tygriket slutar efter den uppmärksammade skandalmatchen

Kalmarsund-Linköping 19.00


Poängkungen fortsatt borta för Linköping


SSL HERR Ingen Max Wahlgren när Linköping tar sig an formsvagt Kalmarsund

STORVRETA 30 ÅR


Vem blir nästa profil att få tröjan hissad i Storvreta?


PLUS Ikonerna i klubbens historia som bör stå långt fram i kö att hyllas härnäst

Kvalupplägget


Flera olika system på SSL-kvalet på tio år


SSL HER Så har kvalet till herrarnas superliga förändrats genom åren
  ”Någonstans vill man ha de fjorton bästa lagen”

Allsvenska stjärnans tankar om det nuvarande kvalupplägget till SSL Herr
Innebandyfesten


Klart: Här spelas Innebandyfesten 2021 och 2022


Innebandyfesten Efter Växjö - Innebandyfesten flyttar och byter spelort

 
PLUS

Vem blir nästa profil att få tröjan hissad i Storvreta?
Östergötland: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Södermanland: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Läsning: David Gillek - en djävul i superligan
Västerbotten: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Uppland: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Trots två VM-silver - Sverige slussar in VM-spelare långsamt
Göteborg: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Småland: Spelarna det snackas om - årskull för årskull
Stockholm: Spelarna det snackas om - årskull för årskull

Fler PLUS-artiklar


MANAGERSPEL FöR SSL

Världens största managerspel för innebandy.1. Ta ut ditt lag i SSL (5 utespelare + 1 målvakt)

2. Tävla om SM-finalbiljetter!

Välj spel:
SSL herr
SSL dam

Just nu pÅ PLAY
 
 
SENASTE KLIPP


Storvretastjärnan sågar lagets insats mot Höllviken
2019-11-20
  TV: 18-åringen med magiskt förarbete mot Falun
2019-11-20

  TV: Storvretaforwarden gör mål direkt i Nykvarn
2019-11-20

  TV: Smakstart för Karlstad efter perfekt bollrull
2019-11-20

  TV: Landslagsstjärnan med ett magiskt avslut
2019-11-20

Till Innebandymagazinet PLAY
MEST LÄST IDAG
  Allsvenskan

TV: Storvretaforwarden gör mål direkt i Nykvarn
  Övrigt

Klart: Hit flyttar Innebandyfesten 2021 och 2022
  SSL herr

Mullsjöprofilen: ”Jag hatar Växjö mest av allt”
  SSL herr

Betyg: Pixbo Wallenstam-Falun
  SSL herr

TV: Chockstarten - gör mål efter tre sekunder

PLUS-EXKLUSIVT


SSL herr-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen!

FACEBOOK


Hetaste nyheterna
 
TWITTER


Det senaste snacket

PLUS-EXKLUSIVT


Nytt managerspel för innebandy - skapa ditt lag!
PLUS Tävla mot polarna med ditt Dream Team

annons


TRÄNING


Bli en bättre spelare!
Här är de senaste träningstipsen

#ibsilly 2018


Superligan herr
 
#ibsilly 2018


Superligan dam

PLUS-EXKLUSIVT


SSL dam-guiden 2018/19
PLUS Allt du behöver veta inför säsongen! 
Start
Resultat
Nyheter
Notiser
PLAY
Matcher idag
Bloggar
Länkar
PLUS
Logga in | Sök
 
 
Tipsa oss!
Facebook Instagram Twitter Redaktion Kundtjänst Annonsera