"Vi har ofta mött spelare som varit äldre än oss och det tror jag varit en viktig del i det hela."
Foto: Anna-Karin Lindholm
Landet runt

”Alla har hela tiden tagit innebandyn seriöst”

ANNONS

Möt Nils Kero, en av flera stora talanger som fostrats i Mosjö SK.

Nils Kero debuterade redan under fjolårssäsongen som 16-åring i Svenska Superligan i en borta match mot Falun, han spelade flitigt mot Faluns förstafemman och att stänga ner Galante Carlström & Co är definitivt inte den lättaste uppgiften man kan få i en debut. Matchen hade inte Örebro så mycket att säga till om i men Kero klarade sig därifrån med en klar godkänd insats och kunde se framemot en spännande avslutning på säsongen med kamp om kontraktet i SSL och Innebandyfesten i JAS.

Örebro klarade kontraktet i SSL, femte plats plats på Innebandyfesten och distriktets första SM-guld innefattade och var starkt beroende av de unga talangerna fostrade i Mosjö SK, den tredje vanligaste moderklubben i SSL trots att de inte har någon innebandyverksamhet alls idag och gruppen av spelare alla är födda mellan 1998–2001. Vi tog chansen att fråga Kero hur han tror det blivit så och passade även på att flika in lite frågor om hans egen karriär.

Vad skulle du säga är de största anledningarna att det gått så bra för så många av er från Mosjö-tiden?
- Alla har hela tiden tagit innebandyn seriöst och velat bli bättre hela tiden, då utvecklas man. Haft många bra spelare som gjort att kvalitén på träningar varit bra och därefter mött bra spelare på matcher. Vi har ofta mött spelare som varit äldre än oss och det tror jag varit en viktig del i det hela.

- Sedan har har vi alltid haft en stark sammanhållning, många känner varandra ifrån dagis eller iallafall från grundskolan som vi gick tillsammans, nästan alla har även spelat fotboll i BK Forward när vi var yngre och har då umgåtts i princip hela året om.

Under ungdomsåren har ni i stort sett alltid haft samma tränare, Kenneth, Peter o Micke, vad har dem betytt och vad är det dem har gjort så bra och gett så många av er chans att bli elitspelare?
- Det har såklart betytt mycket då de varit tränare för oss under en så pass lång tid. Kenneth har alltid varit vår huvudcoach som skött det mesta inom innebandyn då han kan väldigt mycket inom det. Peter har kanske inte samma innebandykunskaper som Kenneth men var alltid en pådrivare och såg till så att alla hela tiden mådde bra, drog alltid något ”roligt” skämt. Micke var en viktig del av tränarna som skötte det mesta runt omkring och var alltid på bra humör under träningar och matcher. De gav mig ofta chansen att t.ex. spela mot äldre vilket har gett mycket för min utveckling.

Du beskrivs ofta som en spelare som tar enormt mycket ansvar och ditt hårda kloka jobb låter andra skina, är det en beskrivning du känner dig bekväm med?
- Ja delvis, är väl inte den spelare som bidrar med mest poäng framåt alltid fast jag kan tycka att jag borde det och det är något jag jobbar hårt med. Jag försöker alltid att göra mitt jobb på planen så bra jag kan och min roll blir ofta att ta lite extra ansvar i framförallt defensiven men jag vill ju som sagt bidra framåt också.

Du spelade länge tillsammans med firma Ruud/Lundmark, hur var det och på vilka sätt tror du det påverkat din utveckling?
- Ja jag vet inte, det var och är två otroligt duktigare spelare som besitter det mesta av innebandykunskaper. När jag spelade med dem så hittade de alltid passningar till varandra och även till mig vilket gjorde att jag fick hänga dit en och en annan kasse. De har gett mig en hel del i min egna utveckling och fått mig och bli bättre.

Ni tog Örebros första SM-guld någonsin uppe i Umeå, hur var det?
- Otroligt rolig upplevelse med en skön grupp med många duktiga lirare, vi var lite av förhandsfavoriter och klarade av den ”pressen” och tog guldet. Första guldet för Örebro någonsin i SDF-SM så det var såklart extra kul.

Vad är målet med din innebandy?
- Att bli så bra som möjligt och ha kul på vägen.

Läs också:
Mosjöligan: Spelarna som ska föra Sverige till toppen igen
Hampus Ardland-Looström: "Rivaliteten gjorde att de byta om i olika omklädningsrum"
Isac Hjelm: ”Alltid spelat med äldre och haft en nivåanpassning”
Anton Jerlström: ”Första någonsin i länet”
Emil Lundmark: ”Betytt otroligt mycket”
Malte Lundmark: ”Teknik är det man ska träna upp mest”
Den här artikeln handlar om: