Topplagen börjar redan kunna utkristalliseras i flera JAS-grupper.

Skyttedrottningen i JAS: 10 mål på 3 matcher

JAS-tisdag: Vi synar grupp för grupp i damernas juniorallsvenska.

Grupp A

Ett häftigt förväntat toppmöte fick vi se i veckan när RIG Umeå tog emot Örnsköldsvik, och det var jämnare än slutsiffrorna (7-3) visar. Även om RIG ständigt hade ledningen efter att Vilma Nilsson de Gysser gjort 1-0 redan efter 14 sekunder så var Örnsköldsvik med i matchen nästan hela vägen, fem minuter in i tredje perioden hade man reducerat till 4-3. Men med tremålsskytten Julia Zachrisson på spelhumör precis som 16-åriga Linnea Hammar med tre assist, visade sig RIG vara starkast. Den tredje förhandsfavoriten IKSU har även dem spelat sin första match och man slog Sundsvall på bortaplan med klara 7-2.

Grupp B

Ytterligare en match är spelad i veckan och det var Fröjered som tog emot Lillån i Sparbankshallen. Det blev en målsnål tillställning till slut även om fyra mål gjordes i första perioden, till fördel för gästande Lillån med 3-1. Fröjered skulle reducera i andra perioden men kom inte närmare än så och Lillån kunde genom 3-2 ta en trepoängare direkt. I helgen kommer det sista laget, Örebro Ungdom, in i spel som möter just Lillån på lördag.

Grupp C

Den haltande tabellen har jämnats ut lite bättre under veckan och vi ser att KAIS Mora med sina tre raka segrar kommer gå för förstaplatsen i den här gruppen. Dalalaget slog lokalkonkurrenten Falun med 6-1 i söndags där bland annat Viktoria Lindström stod för två mål och Linnea Stenqvist tre assist. Enda laget i övrigt som inte visat några tecken på svagheter hittills är Björklinge som vunnit två raka matcher, senast 5-0 i söndags hemma mot Storvreta.

Grupp D

Här har man haft en spelfri vecka och alla lag har fortsatt spelat varsin match hittills. Det var en väldigt jämn första omgång. Ett kryss, två matcher där endast uddamålet skiljde samt 5-2 i den återstående matchen där en av förhandsfavoriterna, Rönnby, slog lokalkonkurrenten Västerås med 5-2. I helgen tar gruppen fart igen och vi har bland annat att se fram emot Hammarby mot Hagunda, två lag som jagar första segern.

Grupp E

En match har spelats i veckan, närmare bestämt igår, när Linköping/Hjulsbro tog emot Nykvarn i Rydshallen. Hemmalaget vann med klara 8-2 efter att majoriteten av målen i matchen kommit i tredje perioden. Jonna Pettersson spelade en avgörande roll med sina tre mål. Därmed har alla lag spelat varsin match i gruppen.

Grupp F

Hovslätt ses som en favorit i den här serien och imponerade inledningsvis med två raka segrar, men i lördags stötte man på tuffare motstånd när Lerum kom på besök i Jönköpings Idrottshus. Hovslätt såg ut att gå mot seger då man hade både 1-0 och 2-0, men Eleonora Björnum följt av Emma Brydolf kunde reducera och kvittera för gästerna och matchen slutade 2-2. Fortsatt obesegrade är även Lindome och Pixbo Wallenstam som tog varsin seger i fredags.

Grupp G

Mycket av förhandssnacket har handlat om Kalmarsund, Åstorp/Kvidinge och Lund som topptrio med Warberg som utmanare. Lund och Kalmarsund har inte gjort någon besviken hittills med tre segrar vardera och stor marginal i målskillnad. Däremot har Åstorp bara tre poäng hittills, dock med en match mindre spelad än övriga. Helsingborg ser ut att kunna utmana ihop med Warberg i toppen då man är obesegrade hittills, och i lördags vann man med 6-2 mot Engelholm. Överlägsen skytteligaledare är Helsingborgs Wilma Holmkvist med totalt 10 mål på 3 matcher.