TV: Femminutare och Zorromål avgjorde i AIK-premiären

AIK-profilen Kevin Lieback Asp åkte på en femminutersutvisning i slutet av matchen och Gävles Anton Arvidsson zorrade in 5-3 i powerplay, som blev spiken i kistan.

Det blev en mycket händelserik första match för AIK i allsvenskan. Solnalaget tog först ledningen genom Markus Eriksson i ett mycket fint anfall, men därefter var det Gävle som skulle ta över initiativet målmässigt. Framförallt i tredje perioden där man gick från 2-2 till 4-2. Rutinerade Kevin Lieback Asp reducerade till 4-3 men drog sedan på sig en femminutersutvisning efter en sen tackling. I powerplay kunde då Anton Arvidsson fastställa slutresultatet 5-3 genom ett Zorromål.

Jobbigt för AIK:s del var också att man fick två spelare skadade. Redan innan matchen saknade man en rad spelare och i första perioden blev backen Linus Hellqvist liggande i smärtor med en befarad knäskada. Backkollegan Carl Nordström skulle i början av tredje perioden även han bli liggande en längre stund efter att till synes ha trampat snett, och fick hjälp av planen.