AIK är nere för räkning och i desperat poängbehov.

AIK ett steg närmare allsvenskan

AIK förlorade mot Helsingborg och nu är man väldigt nära att åka ner till allsvenskan.

AIK spelar med kniven mot strupen och ligger just nu på nedflyttningsplats två poäng bakom Örebro. Idag hade man chansen att ta tre poäng mot Helsingborg men det märktes inte mycket på spelet att AIK var i desperat poängbehov. AIK var helt uddlösa och Helsingborg var numret större på allt.

Joel Von Reis inledde målskyttet för Helsingborg och Linus Nordgren kunde utöka till 2-0 efter ett mycket snyggt klapp-klapp-mål i powerplay.

Andra perioden började Helsingborg i powerplay och precis när AIK blev fulltaliga gjorde Nicklas Lidholm 3-0 i en liknande powerplayvariant som var minst lika snygg som den första. Mika Kohonen kunde sedan utöka till 4-0 på en kylig straff. 19 sekunder senare punkterade Fredi Petersson matchen när han gjorde 5-0 med fem minuter kvar att spela av andra perioden.

Tredje perioden blev en grinig tillställning med en hel del gruff efter avblåsning och Helsingborgs Fredi Petersson fick sätta sig på botbänken två gånger om. Men AIK fick inte PP-spelet att stämma och Helsingborg såg länge ut att gå mot sin första hållna nolla för säsongen. Men tre och en halv minut från slutet kunde AIK göra ett tröst mål genom Axel Larsson. Joel Von Reis gjorde sedan 6-1 innan Alex Kjellbris fastställde slutresultatet till 6-2.