Vinst för Falun - som ändå inte var nöjda.

Falun: ”Vi blir sämre ju längre matchen går”

Inför ett nästintill fullsatt Colorama Arena var hemmalaget Karlstad väldigt nära på att skrälla mot serieledarna Falun. Men efter några individuella misstag från hemmalagets sida kunde Falun gå iväg och hålla ifrån.

Det blev den förväntade matchbilden som speglade den första perioden starkt. Falun hade mycket boll och Karlstad förlitade sig på ett tight försvarsspel och sina patenterade spelvändningar. Efter flertalet chanser mot Karlstads målbur tog Falun, inte helt ologiskt, ledningen efter 4:48. Rasmus Enström kunde snyggt pricka dit ledningsbollen i bortre krysset. Dock kunde hemmalaget jobba sig in i matchen och hade en del lägen här och där. Erik Nilsson Allansson kvitterade för Karlstad när han lossade bössan från halva plan i numerärt överläge. När Karlstad väl tryckte på och skapade chanser så öppnade det sig åt andra hållet. Simon Cederström kunde rinna igenom och satte dit 1-2 till Faluns favör efter 12:09, ett resultat som stod sig perioden ut.

Andra perioden inleddes som den första, Falun hade majoriteten av bollinnehavet och Karlstad bibehöll sitt täta försvar. Det krävdes att hemmalaget var en man mindre på banan för att Falun skulle kunna utöka sin ledning. Efter 7:03 hängde Emil Johansson snyggt dit bortalagets tredje mål i bortre krysset. Sedan åt sig värmlänningarna långsamt in i matchen och började att påvisa ett fartfullt offensivt spel. Adam Colling snappade åt sig Johan Rehns misslyckade utkast och reducerade för hemmalaget och drygt fyra minuter senare passade samme Colling fram till Kevin Björkström som tryckte dit kvitteringen. Dessvärre dröjde det inte mer än trettiotalet sekunder tills Falun åter satt i förarsätet. Martin Tokos rann igenom och ordnade en straff till bortalaget. Den dittills bleka superstjärnan, Alexander Galante-Carlström, visade sedvanlig klass och tryckte enkelt in straffen till 3-4.

Karlstad kvitterade relativt tidigt in i tredje perioden när Anton Vestlund rusade fram genom Faluns försvar. Efter Vestlunds mål kändes det som om att Karlstad verkligen var på gång och laget radade upp en hel del farliga chanser. Dessvärre fumlade hemmalaget med bollen två gånger och ett världslag som Falun var inte sena med att utnyttja de lägena. Två mål inom loppet av 45 sekunder ordnade ställningen till 4-6 till Faluns favör och Karlstad fick jaga resten av matchen. Sebastian Degeryd kunde reducera med fem minuter kvar att spela, men närmare än så kom aldrig Karlstad. Trots enormt bollinnehav under de sista minuterna ville inte bolluslingen in bakom Johan Rehn, utan Rasmus Enström kunde istället fastställa slutresultatet till 5-7 i tom kasse.

Trots tre poäng tycker Emil Johansson att laget gjorde en dålig match. Inför nästa match mot Helsingborg anser han att laget behöver steppa upp rejält.
– Första perioden är väl helt okej men sedan blir vi allt sämre ju längre matchen går och Karlstad utnyttjar det direkt och får momentum av vårt dåliga spel. Alla lag är bra i SSL och det gäller att prestera konstant, annars smäller det. Idag kändes det som om att vi ställde ut skorna, säger Johansson till Innebandymagazinet.

Falun befinner sig just nu i serieledning och laget vill gärna fortsätta att ligga kvar på förstaplatsen.
– Det måste ju se bättre ut än vad det gjorde idag, helt klart. Vi vet vilken kapacitet vi har och vilken nivå vi behöver komma upp i för att stanna kvar där uppe.

Är det några särskilda delar i spelet eller är det en allmän höjning som krävs?
– Det handlar väldigt mycket om skalle och fötter. Har man bra fart under fötterna kommer mycket gratis i spelet och idag visade det sig väldigt tydligt då vi var mycket stillastående. Får vi ordning på de sakerna kommer det garanterat att bli bättre från vår sida.