Jon Hedlund gjorde en bra match mellan stolparna för Pixbo Wallenstam, men det blev ändå förlust mot Växjö.

“Idag hade man såklart velat nypa en boll extra“

Pixbo Wallenstams Jon Hedlund storspelade i mål när man förlorade mot Växjö Vipers.

Förlust med 6-5 i sudden, hur vill sammanfatta matchen såhär tätt inpå?
– Jag tycker att matchbilden är ungefär så som vi hade förväntat oss. Vi har väl 70-30 i bollinnehav eller något sånt. Vi gör en bra första period, vi har två bollar i stolpen och två bakom målvakten som inte går in. Men vi har bara 1-1 och jag tycker vi blir ofarligare och ofarligare ju längre matchen går och det är tungt. De spelar på sina styrkor och vi försökte spela på våra men var inte riktigt tillräckligt bra på det, säger Jon Hedlund till Innebandymagazinet.

Vad skulle du säga saknades för att ni skulle kunna utnyttja spelövertaget mer?
– Lite kvalitét i det sista vi gör. Den sista passen och avsluten, där hade vi kunnat vara lite skarpare för att ta hem denna matchen.

När ni har sådant bollövertag får du stå ganska sysslolös länge, hur är det?
– Så är det, man får vänja sig vid det när man spelar i Pixbo. I nästan alla matcher har vi ett övertag i bollinnehav. Men det är otacksamt när man står stilla i fem minuter och så kommer det en tre mot etta. Men man får försöka vara närvarande och så varm i kroppen man kan. En dag som idag hade man såklart velat nypa en boll till så hade vi vunnit detta under ordinarie tid men det är inte alltid man lyckas med det.

En poäng på de senaste två matcherna efter uppehållet, vad krävs av er för att vända detta?
– En allmän höjning och lite extra ödmjukhet från vår sida. Vi är lite naiva och slår bort lite för mycket kontringspass, framförallt i förra matchen men även till viss del i denna matchen. Det krävs en höjning från alla inklusive mig själv. Vi behöver vara lite bättre rakt över för att vinna matcher i Superligan.

Spela sudden 3 vs 3, hur skulle du ställa dig inför det?
– Jag är inte omöjlig inför det, det är kul, tycker jag, när det blir lite öppnare, lite klarare sådär. Till skillnad från hockeyn blir det oftare mål i sudden i innebandy men absolut, jag skulle ändå ställa mig lätt positiv till en sådan förändring.