Landslaget

Sverige till semifinal

Övertygande seger när man nollade Tyskland i kvarten.

Sverige satte hög press från start mot ett Tyskland som bortsett från ett fåtal uppstick inte hade mycket i anfallsväg. Superligans överlägsne målkung Alexander Galante Carlström blev först att hitta luckan bakom Mike Dietz i den tyska buren när han trampade in från vänsterkanten och avlossade sitt sedvanliga dragskott som smet in vid första stolpen. Galante skulle även göra 2-0 efter att Jonas Svahn kontrat och spelat fram föredömligt. Sverige fortsatte att trycka på och ytterligare mål var inte långt borta, men ställningen stod sig perioden ut.

Blågult fortsatte ha kontroll på händelserna i den andra perioden. Efter några minuter skulle 3-0 stå på tavlan när Kim Nilsson bröt in och skickade iväg ett mycket snärtigt skott som letade sig in i bortre krysset. Sedan skulle det gå väldigt fort när Sverige inom några sekunder utökade till både 4-0 och 5-0, med Galante Carlström som hattrick-skytt och med en vacker soloprestation från Rikard Eriksson. Målkavalkaden bara fortsatte och när perioden var över stod det 7-0.
- Det känns helt okej, det står 7-0 och vi är här för att vinna matchen. 7-0 är ett bra resultat. Själv känns det okej också, jag kan bättre. Det kommer många lägen så det är bara att försöka ha klubban i isen hela tiden och ta tillvara på mina chanser, sa hattrickskytten Alexander Galante Carlström till Innebandymagazinet efter andra perioden.

Tredje perioden blev mest en transportsträcka där Sverige jagade tvåsiffrigt, något man också skulle lyckas med. Efter bland annat två nya mål av Kim Nilsson kunde slutresultatet skrivas till 11-0. Just Nilsson, som redan gått förbi Niklas Jihde i antalet landslagsmål, är nu även bara en poäng ifrån Jihdes poängrekord.