Kim Lundström (t.v) fick vara med och slå sina gamla lagkamrater. För Dalen fortsätter hemmaspöket att leva, då man bara tagit två segrar på sju hemmamatcher.

Pixbo tog övertygande seger

Matchen mellan Dalen och Pixbo höll hög kvalité och Pixbo visade ett försvarsspel som imponerade.

Pixbo visade idag att man är på rätt väg när det gäller att förbereda för ett lyckat slutspel. Man var effektiva framåt och framförallt mycket täta bakåt. Pixbos tränare Per Tjusberg var nöjd med sitt lags prestation:
- Vi var bra idag. Framförallt disciplinen, vi bjuder på bra mycket mindre idag än mot de andra topplagen. Vi håller ihop det och har tålamod.

Matchen började dock jämnt. Dalen checkade högt och skapade många lägen. Pixbo som alltid försöker spela kreativt skapade mycket med sina genomskärande passningar. Speciellt förstafemman med Calebsson i spetsen bjöd på fint spel. Pixbo tog också ledningen med 1-0 efter genomskärare från Jens Milesson till Patrik Malmström. Dalens kvittering var lika snygg då Mattias Wallgren flippassade till Ketil Kronberg som styrde in 1-1 på volley.

Matchen fortsatte sedan i samma stil, men under andra perioden började man se ett mönster. Dalen skapade mycket, men hade dålig skärpa i avsluten, eller så stod målvakten Jon Hedlund i vägen. Pixbo hade mycket bättre skärpa och framförallt Patrik Malmstöm var i högform. Efter två mål i andra perioden var hattricket fixat redan innan slutakten.

I sista perioden försökte Dalen på alla sätt att komma närmare i målprotokollet, men bollarna gick antingen utanför, i täck eller i famnen på fenomenale Hedlund i målet. Dalen var på inget sätt dåliga idag, men Pixbo var bättre på alla punkter i spelet. Fortsätter Göteborgslaget så här lovar det gott inför slutspelet i vår.

Att Pixbo bara släpper in ett mål hör inte till vanligheterna, men det täta försvaret var en nyckel till segern.
- Vi hjälper Jon i målet, har mycket folk i vägen och täcker ner mer skott än Dalen faktiskt. Det hör inte till vanligheterna, avslutar Tjusberg.