Tre Falun-poäng efter många om och men.

Underläge hela matchen - Falun vände och vann

Det blev en jämnare match än dem flesta räknade med men i tredje perioden så lyckas Falun efter mycket om och men vända och vinna matchen. Saknaden av Emil Johansson och Rasmus Enström syntes tydligt i Faluns offensiv.

Den första perioden startades bäst av gästande Höllviken som hade ett ribbskott i tidigt skede. Det var ett väldigt tamt Falun som inte lyckades skapa några riktiga målchanser överhuvudtaget och saknaden av Rasmus Enström och Emil Johansson syntes tydligt i offensiven. Periodens första mål skulle komma från bortalaget Höllviken efter dryga 15 minuter. Kort därefter kvitterar Falun och det kom från Alexander Hallens klubba. Ett mål som Höllvikens målvakt Carl Hansson får ta på sig. Resultatet står sig perioden ut.

I den andra perioden fick Falun ett gyllene läge att ta ledningen när Höllviken drabbas av en utvisning men ingen utdelning för Falun den här gången. Kort därefter drabbas Falun av en utvisning och efter en minut så får Höllviken in en kasse bakom Emil Lilja i Faluns mål efter åtta minuters spel i den andra perioden. Falun gör dock likadant som dem gjorde förra gången dem hamnade i underläge, kort efter målet så kvitterar Falun och det är Alexander Hallen som gör sitt andra för kvällen och har varit Faluns bästa spelare hittills. En minut efter Faluns kvittering så tar Höllviken ledningen igen och tystar jublet i Jalas Arena. Det dröjde lite längre denna gång men visst lyckas Falun kvittera återigen och det är Casper Backby som smäller in en volley. När det återstår två minuter av den andra perioden lyckas Höllviken få in ett ledningsmål till efter att Daniel Persson skjutit på Ciya Hajo som ställer Emil Lilja i Faluns kasse. Endast 20 sekunder senare så utökar Höllviken ledningen till 3-5 efter att Höllviken återigen skjutit på en Faluspelare så bollen ändrar riktning och hittar nätmaskorna. Falun lyckas få in en reduceringsboll några sekunder senare efter att Martin Tokos lyckas få in en boll. Resultatet 4-5 står sig perioden ut.

Det var Falun som började tredje perioden bäst och kvitteringen skulle komma och det är Alexander Hallen som fullbordar sitt hattrick. Efter en tilltrasslad situation framför Höllvikens mål som resulterar i två utvisningar för Höllviken och en för Falun. I det efterföljande numerära överläget för Falun så tar dem ledningen för första gången i matchen när Simon Palmen lyckas få in en kasse. När det återstår fem minuter kvar av matchen så kvitterar Höllviken till 6-6 när Johannes Wilhelmsson kan slå in bollen i öppen kasse efter en fin sidledspass av Pontus Karlson. När det återstår två minuter av matchen så återtar Falun ledningen och matchens gigant Alexander Hallen gör sitt fjärde för kvällen, 7-6 Falun. Resultatet står sig matchen ut och det är Falun som drar det längsta strået ikväll.