Umeålaget drog det längsta strået.

Dalen vann i sudden

Matchen mellan Dalen och Höllviken borde, om man lägger man ihop statistik och form, ha inneburit en enkel seger för Dalen. Men årets SSL är jämn och det blev en jämn match.

Matchen höll generellt lågt tempo och innehöll få närkamper. Borta var derbykänslorna från Dalens förra hemmamatch. Inte ens en petig domare hade kunnat hitta så många utvisningar.
- Domaren sa till oss efter första perioden att ”det här sköter ni ju lugnt och snyggt”. Ja för lugnt sa jag, det var ju ingen kamp, säger Dalens tränare Jonatan Brolin till Innebandymagazinet.

Jim Johansson checkade dock föredömligt hela matchen med sin snabbhet och långa räckvidd. Efter fem minuter snodde bollen från en Höllviken-försvarare och serverade Jonas Svahn som direktsköt 1-0. Höllviken som bara hade 7 spelare på avbytarbänken försökte svara men efter en delikat passning från Patrik Suchanek kunde namnen Rokka utöka till 2-0.
Vad gör Höllviken i ett sånt läge? Jo, sätter in halvskadade Pontus Karlsson som kan göra mål på beställning. Reducerar i sitt första byte, 2-1.

Höllviken gnetade på och Christoffer Andersson kunde kvittera i andra perioden efter snyggt förarbete av Mattias Andersson. Dalen fick sedan ett sällsynt power play där Johan Eriksson gjorde 3-2. Med ett skott i krysset utökade sedan Ketil Kronberg till 4-2.

Då många trodde att matchen började vara avgjord visade Höllviken sin starka vilja och fick turligt in 4-3 och kunde sedan kvittera till 4-4 då Christoffer Andersson åter visade sitt fina skott.
- Höllviken gör det bra, det måste man ge dem. De kommer hit med en tydlig spelidé och genomför den bra. Det är svårt för oss när de inte tar skott förrän de har riktigt bra läge. Vi får inte täcka lika mycket skott som vanligt, vilket brukar ge oss energi, säger Brolin.

Lite spänning och intensitet fick ändå publiken uppleva denna match då Höllviken tog ledningen med en och en halv minut kvar att spela, men Dalen svarade med kvittering med 29 sekunder kvar av matchen. Skott av Fredrik Edholm i krysset.

I förlängningens sista minut avgör Dalen med ett snyggt anfall där Ketil Kronberg avslutar med att lägga upp bollen i nättaket.