Toppstriden tätnar efter dagens resultat.

Pixbo vann toppmötet efter stort målkalas

Pixbo Wallenstam tog en mycket meriterande seger i seriefinalen mot Falun. 10–7-viktorian innebär att det polkagrisrandiga laget nu endast är en poäng ifrån dalmasarna i SSL-tabellen.

Pixbo fick en drömstart på bataljen när Linus Henriksson fixade 1–0 redan efter drygt fyra minuter. Måltjuven Alexander Galante Carlström replikerade dock fyra minuter senare när han kvitterade i numerärt överläge.

Mölnlyckelaget skulle dock glädja den 557 personer stora hemmapubliken i Wallenstamhallen flest gånger under den första perioden. Först överlistade Max Wahlgren Faluns landslagsmålvakt Johan Rehn i power play innan Daniel Calebsson med ett distinkt avslut prickade den översta nätmaskan vilket renderade i en 3–1-ledning.
Värmländske Linus Henriksson skrev in sig i målprotokollet ännu en gång när han två minuter från periodpaus såg till att förbättra hemmalagets PP-statistik ytterligare.

I den andra akten var det dock dalmasarna som skulle börja bäst. Efter sex minuter reducerade lagkaptenen Rasmus Enström. Hans radarpartner Galante Carlström upprepade bedriften 50 sekunder senare och tabellettan var helt plötsligt bara ett mål ifrån.

Den nykomponerade förstakedjan i Pixbo skulle dock dryga ut ledningen. Veteranen Daniel Calebsson stod för ett digert förarbete när han assisterade den tekniske och gänglige Kasper Hydén som behärskat lyfte in 5–3.

Med endast 18 sekunder kvar fick det polkagrisrandiga laget måljubla igen efter att Calebsson ännu en gång assisterat till en balja. Den gången var Max Wahlgren sist på bollen.

Inför den avslutande perioden var det status quo – Pixbo ledde fortfarande med tre mål. Simon Cederström reducerade till 6–4 efter drygt fyra minuter. Hemmaspelaren Kim Lundström såg dock till att återställa ordningen endast 14 sekunder senare.
Kort därefter prickade Patrik Malmström in en projektil i Falunkassen som innebar 8–4. Assisten stod återigen Daniel Calebsson för – hans fjärde totalt i matchen.

De svartklädda gästerna reducerade två gånger om. När Linus Henriksson fullbordade sitt hattrick efter 18 minuter och prickade in 9–6 gick dock ridån ner för Falun, som Pixbo-tränaren Per Tjusberg inför seriefinalen hyllade som ”världens bästa lag”.
Patrik Malmström utökade sedan ledningen innan bollvirtuosen Alexander Galante Carlström fastställde slutresultatet till 10–7 innan hesa Fredrik förkunnade att tillställningen var slut.

Mål, Pixbo Wallenstam: Linus Henriksson 3, Max Wahlgren 2, Patrik Malmström 2, Kasper Hydén, Kim Lundström, Daniel Calebsson.

Falun: Alexander Galante Carlström 3, Rasmus Enström 2, Simon Cederström, Simon Palmén.