Sirius tappade ledning gång på gång.

Fortsatt tungt för Sirius

Sirius hade ledningen två gånger om i den sista perioden men AIK kom tillbaka och efter full tid stod det 4–4. I förlängningen sköt Andreas Stefansson extrapoäng till bortalaget efter 35 sekunder.

I torsdagens enda match i Superligan inledde AIK bäst mot Sirius och tog ledningen efter knappt fem minuters spel genom Joakim Olsson efter en snabb omställning. Kvitteringen kom dock cirka en halv minut senare när Carl Kostov-Bredberg rappt sköt in 1–1. Sedan tog hemmalaget ledningen när Johan Eriksson snärtade in 2–1 i krysset via målvaktens hjälm.
– Vi har tillräckligt med chanser att utöka ledningen ytterligare men tyvärr vi inte det. Man måste göra mål i innebandy för att vinna, säger Sirius tränare Niklas Johansson till Innebandymagazinet.

I den andra perioden fortsatte chanserna att komma för båda lagen som turades om att ha bollen. Joakim Olsson hade ett ypperligt läge att göra sitt och AIK:s andra mål för kvällen men missade öppet mål. Han tog dock revansch några minuter senare när han kvitterade efter ett väggspel med Emil Strandvad och sköt in 2–2 efter en ny kontring.

Omställningar fortsatte att prägla matchen och båda lagen ställde om snabbt vid flera tillfällen. Joakim Olsson jagade ett hattrick och var nära att skjuta ledningen till AIK men istället blev det Johan Eriksson som gjorde sitt andra mål och gav ledningen till Sirius med ett rappt skott.

AIK avslutade den andra perioden med en spelare mindre efter att Kevin Liebeck Asp blivit utvisad två minuter och Sirius var ytterst nära att utöka sin ledning men Andreas Rehn stod för en fin dubbelräddning.

Andreas Rehn stod för en ny kanonräddning i början av den tredje perioden när Peter Berlin sköt direkt. Slarv från Sirius gjorde att AIK snodde åt sig bollen på offensiv planhalva och att Andreas Stefansson kunde kvittera på en målvaktsretur.

Strax efter kvitteringen åkte bortalaget på sin tredje utvisning när Joakim Olsson visades ut två minuter. Det utnyttjade Jacob Drews som snodde åt sig bollen, kom fri och satte 4–3 mellan benen på målvakten.

AIK kom dock tillbaka i den jämna matchen och kvitterade bara några minuter senare när Johan Edlund sköt in 4–4. Med 17 sekunder kvar att spela visades Joakim Pettersson i Sirius ut två minuter men blev inga fler mål utan matchen gick till förlängning.
– Vi är grymt besvikna, sett till spelbilden tycker jag att vi ska vinna matchen men vi får bara med oss en poäng. Vi är inte tillräckligt effektiva och noggranna utan bjuder AIK på kontringar och slarvar när vi har ledningen, säger Niklas Johansson.

Där utnyttjade bortalaget sitt powerplay och Andreas Stefansson sköt in 5–4 till AIK efter 35 sekunder.
- Vi gör än bättre match än tidigare och är mer beslutsamma. Men vi vill vinna och måste börja ta mer poäng, säger Niklas Johansson.