Falun fick en revansch efter fjolårets semifinalförlust mot Storvreta.

Casper Backby: ”Alltid kul när den går in”

Storvreta inledde matchen bäst och ledde ungefär halva matchen, sen tog Falun över mer och mer och efter Casper Backbys kanon så lyckades inte Storvreta hämta sig.

Storvreta gav Falun en chockstart genom att göra 1-0 efter en minut när Jimmie Pettersson slog in bollen i öppen kasse efter en fin pass av Mattias Samuelsson. Dem kommande tio minuterna var det chanser åt båda hållen med lite övertag i Faluns favör. Sen fick Storvreta ett powerplay när Rasmus Enström fick sätta sig på utvisningsbänken, Falun klarade dock av det numerära underläget och lyckas istället kvittera kort efter Rasmus Enström kommit ut från utvisningen genom just Rasmus Enström. Släkten är värst som man brukar säga, tre minuter innan paus så ger Alexander Rudd Storvreta ledningen och väljer att inte fira sitt mål mot sin förra klubb.

Falun var millimeter ifrån att kvittera i början av andra men Thomas Holmgrens skott gick i stolpen och istället så gör Storvreta 1-3 i spelvändningen efter en snygg soloprestation av Jesper Berggren. Sen var det annans tur att göra en fin soloprestation och denna gång var det Simon Cederström i Falun som satte reduceringsmålet efter en fin prestation. Nästa mål kom en minut senare och det är Falun som kvitterar till 3-3 efter ett fint passningsspel mellan Alexander Galante Carlström, Emil Johansson och Thomas Holmgren där den sistnämnde blev målskytt. Några minuter senare så tar Falun ledningen för första gången i matchen när Johan Fahlström hittar nätet bakom en lite ostabil Viktor Klintsten i det ingripandet. Efter att ha varit helt osynlig hela matchen så kliver Victor Andersson i Storvreta fram och tystar hela Jalas Arena med sitt kvitteringsmål. 4-4 står sig perioden ut.

Tre minuter in i tredje perioden så återtar Falun ledningen när Casper Backby smäller in 5-4 rakt upp i bortre krysset och Viktor Klintsten är helt chanslös. Ungefär en minut senare utökar Falun ledningen till 6-4 när Alexander Galante Carlström utnyttjar ett misstag av försvaret i Storvreta. Storvreta jagar efter reducering och får ett gyllene läge när Falun drabbas av en utvisning i slutet på matchen men istället blir Falun tilldömda en straff när det återstår två minuter av matchen men Alexander Galante Carlström skjuter i ribban. Han skulle dock få revanschera sig genom att skjuta in 7-4 i deras efterföljande powerplay. Resultatet 7-4 står sig matchen ut och det är Falun som kan inkassera tre poäng på kontot.

Matchhjälten Casper Backby:
- Man är väldigt trött i kroppen, det är nog alla men det är en väldigt mäktig inramning med mycket folk och det blir lite annorlunda spel för oss alla. Just nu är det lite lättnad, såklart skönt att vinna mot Storvreta, det är alltid bra matcher mot dem.

Vad är det som gör att ni vinner idag?
- Svårt att säga såhär direkt efter matchen. Det är två bra lag som möts men det känns som att vi är starkare på tre femmor. Vi har ju tre femmor som levererar, tidigare har vi haft första och andra som varit mycket framåt men nu känns det som att alla verkligen har steppat upp och verkligen visar framfötterna så jag tror det kan vara det som avgör.

Du gjorde ett mål som kom att bli avgörande, hur kändes det när bollen gick in?
- Ja det är alltid kul när den går in, just tänkte jag inte mycket mer än så. Det var ett viktigt mål för laget men det var ju bara att tänka om, det var ju ungefär tio minuter kvar av matchen så det var ju långt kvar av matchen så jag tänkte inte mer på det.