Höllviken gled ifrån i tredje perioden.

Matchrapport: Höllviken hemmaslog AIK

Det blev en spännande tillställning i Halörhallen denna lördagseftermiddagen när anrika AIK från huvudstaden kom på besök. Inför 586 personer kunde Höllviken räkna hem tre poäng.

Första perioden bjöd på ett par chanser åt båda håll. Höllviken kunde i lugn och ro hålla bollen inom laget medan AIK backade hem och i stort sätt väntade på Höllvikens drag. Dock utnyttjade AIK hemmalagets svagheter när de strulade till det med bollen. I den 9e matchminuten kunde Joakim Olsson assistera lagkaptenen, Patrik Hagberg till ett friläge som han förvaltade väl genom att runda målvakten, Magnus Dahlström. Det blev också periodens enda mål.

Andre perioden skulle börja i samma tempo som första avslutade. Dock med lite högre press av AIK i en 2-2-1 formation. Det gav dock Höllviken lite fler ytor att komma igenom och kunde skapa lite fler chanser. Höllvikens Fredrik Sjöstedt fick vila två minuter bredvid det härliga sekretariatet i Halörhallen efter att ha manglat ner en AIK spelare. Höllviken klarade boxen galant och när Fredrik återigen kom in på banan blev han frispelad och blev bryskt omhändertagen vilket resulterade i en AIK utvisning. Det blev dessvärre inget mål för Höllviken i powerplay dock 9 sekunder senare lyckades Christoffer Andersson pricka in 1-1 bakom AIK:s målvakt, Andreas Rehn. Med 1.30 kvar på klockan var Andreas Stefansson, AIK påpassligt framme på en retur av Alex Kjellbris och lyckades trycka in 2-1 till AIK:s fördel.

Pontus Karlsson som har varit lite skadebenägen kom in i andra perioden och gjorde ett byte. Inför tredje skulle han dock starta och det gjorde sig väl då han hittat sig en bra position inne i slottet efter 1.10 där Johannes Wilhelmsson enkelt kunde lägga en passning till en fristående Pontus som sköt i mål. 2-2 och nu är det verkligen match. Och oj vad Pontus Karlsson skulle visa sig viktig för Höllviken idag, 2 mål på mindre än 1 minut. En 4-2 ledning till Höllvikens favör och vilket läge för Höllviken att hålla undan.

Dock skulle AIK:s Kevin Lieback Asp vara snabbt framme när Höllvikens Charlie Sanderson slår en felpassning rakt in i banan. 4-3 med dryga 4 minuter kvar av matchen. AIK valde att utnyttja sin timeout med 2.30 kvar av matchen och i samma skede tog de ut målvakten. I 5-6 spel hinner Höllviken både göra 5-3 och 6-3. 5-3 protokollfördes som självmål och Höllvikens snabbe forward, Johannes Wilhelmsson kunde fastställa slutresultatet till 6-3 assisterad av Jacob Gullberg.