I vanlig ordning är Pixbo starka i grundserien.

Pixbo hakar på i toppen

Pixbo Wallenstam fortsätter att övertyga i inledningen av SSL. 5–4-segern mot toppkonkurrenten Växjö innebär att laget nu återfinns på en andraplats i tabellen.

Brödtext: Pixbo Wallenstam fick en drömstart på bataljen mot Växjö. När matchuret stod på 2.40 bjöd lagkaptenen Martin Östholm på ett av sina patenterade skott och fixade 1–0 från distans. Endast 36 sekunder senare var det utökat då Max Wahlgren presenterade sig i målprotokollet.

Mölnlyckelaget hade dock bud på fler mål. De polkagrisrandiga bjöd på innebandypropaganda och fullständigt dominerade matchen. Man hade dock problem att överlista den finske landslagsmålvakten Eero Kosonen i bortamålet. Istället var det smålänningarna som reducerade efter 13.14 då Filip Kjellsson hittade nätet bakom en storspelande Jon Hedlund.

Med endast 30 sekunder kvar av den första perioden utökade Pixbo ledningen igen efter att Patrik Malmström tagit tillvara på en rejäl ”indianare” av en Växjöback.

I inledningen av den andra akten var det dags för veteranen Daniel Calebsson att presentera sig. Efter 51 sekunder satte han 4–1 efter ett drömpass av Martin Östholm innan han sedan utökade ytterligare en gång tre minuter senare.

Växjö replikerade dock. Först på straff genom Markus Jonsson som var lugnet självt när han ställdes öga mot öga med Jon Hedlund. Filip Kjellsson reducerade sedan ytterligare två gånger och 30-åringen fullbordade därmed sitt hattrick.

Framför allt 5–4-målet var en rejäl delikatess då bollvirtuosen Valdemar Ahlroth hittat lagkaptenen med ett pass igenom Pixbo-försvaret.
Gästerna skulle dock inte komma närmare. Hemmalaget försvarade sig exemplariskt i den avslutande perioden och Växjö hade svårt att skapa några farliga kvitteringslägen.

5–4-viktorian renderar i att Pixbo parkerar på en andraplats i tabellen på 18 poäng efter åtta matcher.

Mål, Pixbo: Daniel Calebsson 2, Martin Östholm, Max Wahlgren, Patrik Malmström.
Växjö: Filip Kjellsson 3, Markus Jonsson.