Dalen är tillbaka på vinnarspåret.

Dalen krigade ner Växjö: ”Vi ville lite mer”

Det var stundtals heta känslor när fjolårets kvartsfinallag Växjö och Dalen drabbade samman på söndagseftermiddagen. Hemmalaget inledde matchen starkast medan gästerna från Umeå arbetade sig in allt eftersom och kunde vända underläge till seger.

Växjo dominanta i första
Efter att lagen bytt någon halvchans med varandra under matchens första minut var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och man tog även ledningen efter att formstarke Jesper Sankell borrat in 1-0 framspelad av lillebror Ahlroth.
Växjö är mycket bättre än oss i första perioden och vi är lite väl ivriga i vårt försvarsspel, kommenterade Dalens målvakt Måns Parsjö-Tegnér.

Sankells mål blev periodens enda som i övrigt innehöll få skott och mycket känslor där Christopher Holmér i hemmalaget och Johan Eriksson hos gästerna tilldelades en dubbelutvisning i slutet av den första perioden.

“Viker ner oss helt”
Knappt fem minuter in i mellanakten är Jesper Sankell i farten igen när han utnyttjar en svag passning från en Dalen-försvarare och utökar hemmalagets ledning till 2-0, vilket dock skulle visa sig vara hemmalagets sista för kvällen.
- Första tio minuterna tycker jag vi är helt klart bättre, men sen viker vi ner oss helt och vi är odugliga med boll och vi vinner inga dueller, säger en missnöjd Magnus Jansson i Växjö.

På drygt två minuter i den andra perioden har bortalaget hämtat upp underläget genom två välplacerade skott av Johan Eriksson och försvarsklippan Mattias Wallgren.

“Vi ville lite mer”
Föreställningens tredje akt förblev mållös fram till att det återstod tio minuter då gästerna tog ledningen för första gången när Marcus Berglund elegant styrde in skottpassningen (?) från Johan Eriksson. Dalen avgjorde sedan matchen genom mål av Patrik Rokka på frislag och kapten Kronberg i tom kasse.
- Det kändes som att vi jobbade oss in i matchen och krigade ner dem lite och så kändes det som att vi ville lite mer, sa en nöjd Måns Parsjö-Tegnér i Dalen.

För Dalen fortsätter roadtripen till Karlstad som de drabbar samman med på tisdag. För Växjö väntar en resa till Göteborg och Pixbo på onsdag.