Tre mycket sköna poäng för polkagris-randiga Pixbo.

Pixbo drog längsta stråt mot AIK i Tibblehallen

Trots sen AIK-ledning lyckades Mölnlyckelaget vända och vinna.

Matchen började i ganska högt tempo och i en spelvändning drog Simon Götz i AIK upp ett anfall släppte bollen till Axel Larsson och tog position framför mål och slog till direkt när bollen kom tillbaka från Larsson, 1-0 i fjärde minuten. Tre minuter senare klipper Niklas Hedengran in 2-0 på passning från Joel Kanebjörk. Pixbo skapar chanser och mitt i perioden kommer reduceringen när Max Wahlgren får bollen mitt i skottsektorn. En dryg minut senare etablerar Pixbo tryck framför AIK-målet och kvittering till 2-2 genom Martin Östholm. Båda lagen fortsätter spela offensivt men stabilt målvaktsarbete ser till att ställningen står sig perioden ut.

Tempot håller i sig i början på andra perioden. Efter bollvinst mitt i banan och snyggt kombinationsspel gör AIK 3-2, mål Kevin Lieback Asp på pass från Patrik Hagberg. Fortsatt svängigt spel med många chanser men få avslut på mål. Det dröjer till sextonde minuten innan kapten Hagberg hittar Oskar Hagberg med en perfekt passning. Bara att sätta fram klubban och styra in, otagbart för målvakten. 4-2 vilket står sig perioden ut.

Pixbo visar i tredje perioden tydligt att man inte vill lämna Tibblehallen poänglösa. Aggressivt försvarsspel och snabba attacker ger reducering till 4-3 redan efter drygt 1 minut. Pixbo går ner på folk för att kunna hålla trycket. Lite övertändning ger AIK chans till powerplay efter 4.59 och 45 sekunder senare hittar Patrik Hagberg Andreas Stefansson framför mål och det står 5-3 på tavlan. Fortsatt Pixbotryck och kontringar från AIK. Efter 10.50 reducerar Pixbo ytterligare en gång. AIK får ett nytt powerplay i trettonde minuten men Pixbo lyckas hålla tätt och dessutom kvittera när man blir fullt manskap. Pixbo får sitt första numerära överläge efter 16.33 och tar ledningen för första gången efter 17:51, 5-6. AIK plockar målvakten och får dessutom chansen i powerplay de sista 16 sekunderna men resultatlöst. Pixbo tar hem kvällens jämna drabbning.