Sirius har tippats åka ur, men kliver nu upp på sjätte plats i tabellen.

Sirius bröt sviten och höll undan i rysarmatch

Aldrig tidigare hade Sirius vunnit mot Dalen på bortaplan i SSL. Och det var inte långt ifrån att man tappade sin 7-3-ledning i tredje perioden, men det räckte till tre poäng.

Med Dalen och Sirius på banan förväntade sig nog många en kontrollerad och målsnål tillställning. Men första perioden var varken kontrollerad eller målsnål. Dalen öppnade med offensivare spel och framförallt fler avslut än tidigare. Inget avslut gav dock utdelning och istället var det Sirius som kunde ta ledningen genom Dan Johansson i power play. Sedan kom både 2-0, 3-0 och 4-0 innan periodpaus, och Sirius effektivitet var närmast 100-procentig.
- Ja, vi var skapligt effektiva. Vi brukar inte vara det, säger Dan Johansson till Innebandymagazinet.

Med stort underläge hade Dalen inget annat alternativ än att fortsätta ta avslut. I andra perioden började det ge utdelning. Fredrik Edholm och Ketil Kronberg reducerade på varsin kontring, men Dan Johansson gjorde periodens snyggaste mål då han la in bollen i bortre krysset från snäv vinkel. Efter träget skjutande satte Edholm ännu ett mål som gav 3-5.

Med Sirius effektivitet för dagen drar de ifrån till 7-3 och man tror att matchen är avgjord. Men som alltid i innebandy är det aldrig över innan slutsignal. Vi får en rafflande avslutning där Dalen når så nära som 6-7 och Lukas Harnesk, planens bästa spelare, är en ribbträff från att kvittera. Sirius håller tätt och tar tre poäng i säsongens roligaste match i Umeå Energi Arena.