Johannes Wilhelmssons Höllviken fick nöja sig med en poäng.

Oavgjort efter Sirius hämtat ikapp 5-2-underläge

Det blev en delad poäng i Halörhallen när Höllvikens tog emot Sirius. Höllviken gick upp till en 5-2-ledning som man tappade till 6-6.

Period 1:
Mötet mellan Höllviken och Sirius öppnades i ett högt tempo. Höllviken inledde piggast och fick iväg två bra avslut i början av matchen. Höllviken drabbades tidigt av en utvisning som öppnade målskyttet i matchen. Johan Eriksson satte 0-1 i 4:33 när han helt ensam kan lägga in bollen.

Höllviken kvitterade till 1-1 när Ted Nivestam la in bollen till Fredrik Sjöstedt som på sin backhand skickar in bollen bakom Jarno Ihme. Tiden för målet 10.33. Bara tre minuter senare var Johan Eriksson framme igen när han satte matchens andra mål. Återigen stod Eriksson ensam och enkelt kunde skjuta in 1-2. Tiden för målet 13.08.

Sirius drabbades 40 sekunder senare av en utvisning som Höllviken tog vara på. 15.19 kom kvitteringen när Daniel Persson lägger in bollen till Mattias Andersson som chippar in 2-2.

Period 2:
Höllviken fick en drömstart i den andra perioden för 1.52 tog man för första gången ledningen i matchen när Mattias Andersson lägger bollen till Jacob Gullberg på egen planhalva. Gullberg går ensam ute till höger och lägger in bollen bakom en stillastående Jarno Ihme.

Sirius hade bara några sekunder senare chansen att kvittera när man träffar stolpen från halva planen, men Höllvikens målvakt Robin Johansson lyckades få en hand på bollen.
Höllviken utökade sin ledning när Johannes Wilhelmsson i 6.24 satte 4-2 efter en bra framspelning av Jacob Gullberg. Hemmalaget hade i andra periodet ett mer agresivt försvar vilket gjorde att Sirius hade svårt att komma fram i banan.

Hemmalaget utökade sin ledningen ytterligare när Christoffer Andersson sätter 5-2 i 14.15. Ett skott som gick stolpe in. Passning kom från Adam Fredriksson.
Sirius slarvade en del i andra perioden och lyckades inte komma igenom Höllvikens försvar. I stället var det Höllviken som höll taktpinnen och stod för spelet i den andra perioden.

Period 3:
Hemmalaget drabbades tidigt i den tredje perioden av en utvisning då Mattias Andersson fick gå och sätta sig. Detta öppnade för gästerna för väl 1.52 in i den tredje periden blev det reducerat när Peter Berlin lägger in 5-3, framspelning av Dan Johansson.

Vad Sirius tränare Niklas Johansson sa till sina spelare i den andra pausen är intressant att veta. Gästerna ryckte upp sig rejält i den tredje perioden och bjöd på en del heta chanser, bland annat räddade Höllvikens målvakt Robin Johansson sitt lag gång efter gång i den tredje perioden.
5.52 in i den tredje perioden blev Höllvikens Jacob Gullberg utvisad i fem minuter då han fick upp sin klubba i huvudet på Joakim Pettersson i Sirius. Pettersson fick utgå blödandes från huvudet. 8.09 i tredje perioden kom reduceringsmålet från Sirius när Johan Eriksson lägger en krossboll till Dan Johansson som skjuter direkt och satte 5-4.

I samma ögonblick som Jacob Gullberg fick komma in på planen så kvitterade Sirius. Henrik Malmgren lägger över bollen till Daniel Stenlund som trycker in 5-5. Sirius var det bättre laget i den tredje perioden och man lyckades 14.18 in i tredje att vända matchen när Peter Berlin går från egen planhalva, lägger in bollen till Johan Eriksson som skjuter upp bollen i nättaket.
Dryga minuten senare var det utjämnat i matchen igen när Pontus Karlsson satte 6-6 efter en bra framspelning av Ted Nivestam.

Väl i förläningen blev det mållöst och ingen av lagen fick extra poängen idag. Matchen slutade 6-6 och det blev en riktigt trevlig tillställning tillslut.
– Ja, det var ganska framåt. Den andra perioden var inte bra för oss, vi var dåliga med bollen, tempot var inte så bra. Men vi spelade bra i första och tredje perioden, säger Sirius målvakt Jarno Ihme till TV4 Sport efter matchen.