Pixbo Wallenstam är Champions Cup-mästarinnor efter finalvinst över finska Classic.
Internationellt

Pixbo slog Classic och vann Champions Cup

Pixbo vände finalen mot Classic och vann årets Champions Cup efter segersiffrorna 6-2.

Pixbo startar bäst och får några halvchanser i inledningen. De finska tjejerna börjar lite trevande och Pixbo ser kvicka ut de första tio minuterna av matchen. Classic rycker upp sig lite men både Laura Loisa och Sara Hjorting har en ganska lugn första kvart i sina mål. Sista fem minuterna av perioden öppnar det upp sig lite men det blir ändå en mållös första period.

Classic får en drömstart i den andra perioden när Mari Alila smäller in bollen i mål efter 59 sekunder. Pixbo prövar att trycka på och spelet öppnar sig något. Det är mycket nerver ute på planen och lite slarvigt spel. Det krigas bra och när vi är halvvägs får äntligen Pixbo in kvitteringen när Isabell Krantz sätter dit bollen från distans. Pixbo åker på dagens första utvisning, men istället för press från Classic är det Pixbo som briljerar i numerärt underläge. Med tre minuter kvar av perioden trycker Kristiina Kauppila in Frida Ahlstrand i sargen och får en femma. Pixbo lyckas inte att utnyttja det numerära överläget och lagen går till paus på ställningen 1-1.

26 sekunder ut i den tredje perioden får Pixbo straff. Där är Stephanie Boberg säker och fintar ut Loisa och ger Pixbo ledningen med 2-1. Båda lagen skapar chanser i Pixbos powerplay men det blir inga mål under femman. Classic kommer inte alls upp på samma nivå som mot IKSU igår, och Pixbo har ett spelmässigt övertag. Med sju minuter kvar sätter Pixbo 3-1 när Alicia Fylke stjäl bollen av finskorna och Lisa Andebratt är säker från slottet. Classic tar time out och prövar att komma tillbaka i matchen. Classic tar ut målvakten med fem minuter kvar och då kommer det två Pixbo-mål i tom kasse. Finskorna fortsätter att pressa på och får spela 6 mot 4 och då kommer också reduceringen till 5-2 med minuten kvar. Helt på slutet sätter Pixbo dit sitt tredje mål i tom kasse och fastsätter slutresultatet till 6-2.

Fyra spelare från Pixbo och IKSU blev uttagna i turneringens All-Star Team. Backarna Ida Sundberg och Isabell Krantz (båda Pixbo), Pixbos Eliska Krupnova som bästa center, och IKSU:s Emelie Wibron som forward.