Classic jublar efter ett av målen i matchen mot Pixbo!
Internationellt

Pixbo utslagna av Classic

Pixbo lyckades inte ta sig till final i Champions Cup. Ett stabilt Classic stod upp bra mot Pixbo som hade svårt att komma igen finnarnas täta försvar.

Classic börjar bra och tar ledningen efter 06.39 genom Eetu Sikkinen. Med drygt fem minuter kvar av första perioden gör Classic två snabba mål. Först gör Eemeli Salin 2-0 och direkt på tekning efteråt gör Sami Johansson 3-0. Pixbo har svårt att komma upp i nivå. I slutet av perioden får Pixbo möjligheten att göra mål i powerplay. Max Wahlgren är nära på att reducera när Daniel Calebsson hittar honom på bortre stolpen.

Finnar skapar den första farligheten i andra perioden när de hittar in till en fristående gubbe i slottet. I anfallet efter träffar Classic ribban, Pixbo har problem med Classics snabba anfallspel. Fem minuter in i perioden blir Martin Östholm utvisad. Pixbo lyckas hålla tätt. Det närmaste Classic kom i sitt powerplay var ännu ett skott i ribban. Pixbo rycker upp sig något och börjar skapa chanser i mitten av perioden. Alessandro Agus är nära på att vinkla in en reducering. Pixbo skapar en ytterligare het chans i perioden. Det sista som händer i perioden är att Janne Lamiminen får 2 minuters utvisning.

Pixbo bestämmer sig för att våga direkt i tredje. Man bestämmer sig för att plocka Jon Hedlund och lira 6 mot 4. Chansningen blir resultatlös.Istället är det Classic som är nära att göra mål i tom kasse.
Mikael Harrysson ger hopp när han reducerar till 1-5 med ett fint direktskott på passning från Linus Henriksson. När det gått 10 minuter chansar Pixbo igen och provar att spela 6 mot 5. Classic är täta i sitt försvar. Pixbo försöker men lyckas inte få hål på Classic. Istället för att Pixbo gör mål så sätter finnarna två mål i tom kasse. Med 10 sekunder kvar putsar Linus Henriksson till siffrorna något när han reducerar 2-7.