Pixbo firar efter att Frida Ahlstrand kvitterat till 3-3.
Internationellt

Pixbo till final efter vändning mot Vitkovice

Pixbo är klara för final i Champions Cup. Laget vann med 4-3 mot tjeckiska Vitkovice efter att ha legat under med 1-3 i slutet av den andra perioden.

Pixbo fick en dålig start på matchen mot Vitkovice. Underläge 0-2 efter åtta minuter. Slovakiska landslagspelarna Denisa Ferencikova och Michaela Sponiarova gjorde målen för tjeckiska Vitkovice. Matchen är jämn i första perioden. Pixbo lyckas inte förvalta sina lägen.

I den andra perioden fortsätter Pixbo att skapa lägen. Elisa Krupnova reducerar till 1-2 fem minuter in i perioden. Pixbo tar matchen mer och mer efter målet. Istället för att Pixbo gör ett till mål får Vitkovice powerplay. Ferencikova gör sitt andra mål i matchen när prickskjuter in 3-1 i powerplay när det gått 18 minuter av andra perioden. Nästan direkt efter målet får Pixbo spela powerplay. Även Pixbo tar vara på sitt numerära överläge när Emmelie Södergren reducerar till 2-3 med 40 sekunder kvar av perioden.

Pixbo kommer igång bättre i den tredje perioden, de får igång sitt snabba passningsspel. Efter fem minuter får Pixbo utdelning när Frida Ahlstrand kvitterar till 3-3. Ahlstrand snodde bollen från en tjeckisk back och sköt upp bollen i bortre krysset. Nu är det Vitkovices målvakt Lenka Kubickova som håller kvar sitt lag i matchen. Med sex minuter kvar av matchen får Pixbo utdelning igen. Alicia Fylke gör mål lite turligt när hon försökte passa fram till Emmelie Södergren på bortre stolpen. Vitkovice lyckas inte skapa något ordentligt tryck på Pixbo i matchens slutskede. Pixbo biter fast bollen i offensiv zon istället för att Vitkovice ska få chansen att spela 6 mot 5.

Det här var tredje gången i år som Pixbo spelade mot Vitkovice. Noterbart är att Pixbo har vunnit samtliga matcherna med 4-3. Lagen möttes i gruppspelet och i finalen av Czech Open i somras.