Härlig idrottsglädje när Classic firar sitt segermål i sudden.
Internationellt

Finska Classic vidare till final

IKSU lyckades inte ta sig till final i Champions Cup. Finska Classic vann med 4-3 i sudden death. IKSU gjorde en stark upphämtning efter att ha legat under med 0-3, men det räckte inte hela vägen.

Matchen börjar med att båda lagen känner på varandra. Till en början skapas inte många chanser. Emelie Wibron har matchens första riktiga farlighet när hon på volley missar ett bra läge på en fin passning från Josefina Eiremo. Istället är det Classic som tar ledningen i matchen när kaptenen Nina Rantala gör 1-0. Med 16 minuter spelade utökar finskorna sin ledning till 2-0 genom Kriistina Kauppila. Det blir inga fler mål i perioden.

IKSU rivstartar den andra perioden. Redan i det första bytet hittar Eiremo fram till Wibron som får ett bra läge i slottet. Två minuter in i andra får Classic chansen i powerplay. Med bara några sekunder kvar av powerplay prickar Hanna Sipalainen in 3-0. Med nio minuter spelade får IKSU utdelning när Norström hittar fram till Corin Rüttimann som reducerar till 1-3. Matcher böljar fram och tillbaka. IKSU får powerplay när det gått 14 minuter. IKSU förvaltar sitt powerplay väl när Rüttiman smäller dit 2-3 på halvvolley. i slutet av den andra drabbas IKSU av en otäck skada på nyckelspelaren Amanda Delgado Johansson. Oattackerad ramlar Delgado Johansson ihop efter att ha trampat snett. När det är en minut kvar av perioden kvitterar IKSU till 3-3 genom Wibron.

Den tredje perioden börjar med att IKSU tar tag i taktpinnen från start. Det bästa läget har Johanna Hultgren när hon snor bollen av en finsk back och kommer fri, men skottet går utanför. Nu får IKSU igång passningspelet ordentligt. När Classic får spela powerplay tio minuter in i perioden lyckas de inte skapa några farliga lägen, istället kontrar IKSU. Eiremo hittar fram till Cornelia Fjellstedt som försöker skjuta, domaren blåser straff när en finska låser hennes klubban. Joelsson slår straffen rakt på Classics målvakt Laura Loisa. Matchen böljar fram och tillbaka. Lagen har varsin riktigt bra chans i slutet av den tredje perioden. Först hittar Classic in bollen i slottet, men avslutet går tätt utanför. IKSU anfaller strax efter med ett mönsteranfall. Bollen går som på ett snöre fram till Eiremo som inte lyckas sätta dit bollen på Wibrons fina passning. Det blir inga mer mål och matchen går till sudden.

I sudden är det ett ställningskrig utan de där riktigt heta chanserna. Finskorna lastar in en boll på kassen som rullar förbi strax utanför Malin Marklunds mål. Wibron har IKSU:s farligaste chans i sudden när hon bågar in och skjuter tätt utanför. Sju minuter in i sudden avgörs matchen. Sanna Nieminen avgör matchen med ett högt skott från slottet efter en retur.

IKSU deppar efter förlusten mot Classic.