12-2 seger till IKSU ger semifinalplats i Champions Cup.
Internationellt

IKSU klara för semifinal efter storseger

IKSU vann med klara 12-2 mot schweiziska Piranha Chur i sin kvartsfinal i Champions Cup.

IKSU får en drömstart på matchen och redan före det gått två minuter hittar Sofia Joelsson rätt. Ett par minuter senare ökar samma Joelsson till 2-0. IKSU:s tredje mål kommer efter tio minuter när Nina Bärtschi gör mål och schweiziskorna hänger inte med alls. De spelar upp sig mot slutet av perioden men stabil svensk ledning till första paus.

I den andra perioden kommer de tre snabba mål från svenskorna de första fem minuterna. Piranha Chur tar timeout, men IKSU ökar direkt till 7-0. Umeå-laget har bra kontroll på matchen och även om det kommer ett par reduceringar går IKSU till paus med komfortabel 8-2 ledning.

IKSU fortsätter att trumma på i den tredje perioden. De parkerar i den schweiziska zonen och låter bara stundtals Piranha Chur känna på bollen. Det rinner iväg till 12-2 till slut och nu väntar Classic i semifinalen imorgon.