Chodov slog norska Greåker och avancerade till semifinal i Champions Cup
Internationellt

Dozas hattrick tog Chodov till semifinal

Tjeckiska Chodov slog norska Greåker med 8-4. En bra start i den första perioden la grunden till segern. Matchens lirare blev Patrik Doza som har ett förflutet i Pixbo. Doza var iblandad i fem av Chodovs mål.

Chodov fick en smakstart när laget tog ledningen med 1-0 redan efter 51 sekunder genom Patrik Doza. Tjeckerna gjorde två mål till innan Greåker gjorde sitt första mål i slutet av första perioden. Med tio sekunder kvar av perioden sätter tjeckerna dit 4-1.

Direkt i den andra perioden reducerar Greåker till 2-4. När det gått fem minuter placerar Patrik Doza in 5-2 från kanten. Greåker har en tung period efter att de släppt in 5-2. Norrmännen drar på sig två utvisningar som Chodov förvaltar på bästa sätt. Greåker får spela powerplay i slutet av perioden. Powerplayet blir resultatlöst. Istället är det Chodov som är närmast att göra mål när Patrik Doza prickar stolpen i boxplay.

I den tredje perioden tar Greåker sig tillbaka in i matchen när de lyckas gå från 2-7 till 4-7. Närmre än så kommer inte Greåker. Chodov sätter spiken i kistan när det gått 58.39 genom Jan Beloch. Poängbäst i matchen var Patrik Doza som noterades för 3+1.

Chodovs Patrik Doza summerar matchen.
– Att vi gör mål i fyra av fyra powerplay är jättebra. När vi spelar som vi ska gör vi det bra. När vi rullar på några av de yngre spelarna i början av tredje bjuder vi in Greåker i matchen. Det som inte är bra är att vi tappar bollen i fel lägen.

Nu ställs ni mot Storvreta i semifinal. Hur ska ni göra för att gå vidare till final?
– Vi ska först och främst se till att återhämta oss efter den här matchen. Jag tror inte att Storvreta är så bra som de har varit förut. Det gäller för oss att spela tufft och att kontra snabbt när tillfälle ges.

Tjeckiske landslagsmannen Patrik Doza imponerade mot Greåker, här mottar han pris som sitt lags bästa tillsammans med Greåkers Martin Kvisvik.