Det blev tjeckisk seger när Chodov mötte norska Greåker.
Internationellt

Utvisningarna fällde Greåker mot Chodov

Norska Greåker förlorade sin kvartsfinal mot tjeckiska Chodov. Efter att ha hamnat i ett tidigt 3-0 underläge jobbade norrmännen sig in i matchen. Chodovs vassa powerplay avgjorde matchen. Slutresultatet skrevs till 8-4.

Greåker fick en mardrömstart på matchen när Patrik Doza gjorde 1-0 efter 51 sekunder. Målet kom till efter dåligt försvarspel av Greåker. Direkt efter målet jobbade sig norrmännen in i matchen. Svenske Jesper Hägg skapade Greåkers första farlighet när han bågade in och lossade ett hårt dragskott. Chodovs målvakt Daniel Muck fick sträcka ut ordentligt för att rädda. När det hade gått drygt fem minuter fick Chodov chansen att spela powerplay. Tjeckerna gjorde 2-0 efter mindre än en minut i powerplay. Andra halvan av perioden var jämn. Chodov gjorde 3-0 när det gått tio minuter av första. Greåker lyckades reducera till 1-3 genom ett svensksamarbete mellan Joacim Rudman och Jesper Hägg. Hägg bröt in i banan och spelade in till Rudman som bågade och sköt in den i första krysset. Tyvärr för Greåkers del gjorde tjeckerna 4-1 med tio sekunder kvar.

Greåker kom aldrig riktigt igång mot Chodov.
– Vi får en riktigt dålig start. Tyvärr är vi inte med från start alls. Det som gör att vi förlorar matchen är att vi tar för många utvisningar, det håller inte att ta så många utvisningar mot ett lag som har ett så bra powerplay, säger Jesper Hägg till Innebandymagazinet.

I den andra perioden känner båda lagen på varandra till en början. När det gått två minuter får Greåker chansen i powerplay. Martin Kvisvik reducerar direkt till 2-4 med ett lågt välplacerat skott. Chodov hinner sen göra tre mål innan den andra perioden är över, två av målen gjordes i powerplay.

Tredje perioden börjar med att matchens lirare Patrik Doza skapar två lägen. Greåker jobbar sig tillbaka i matchen genom att göra två mål under den första halvan av perioden. 4-7 reduceringen är matchens delikatess. Svenskbekantingen Lars-Erik Torp slår en volleypastej från vänsterkants över till Jonas Klefbeck som behärskat slår in dit den på volley. Närmare än så kommer inte Greåker. Chodov trycker dit 8-4 när det återstår drygt en minut av matchen.

Svenske Hägg är ny för säsongen i Greåker. Hägg värvades in från Alfta. Så här säger han om att spela i Norge.
– Det är mer fysiskt att spela i Norge. Jag har varit med i två seriematcher i Norge. Det som skiljer sig mot Sverige är att det är mer hawaii och mindre struktur. Jag skulle säga att den högsta ligan i Norge är någonstans emellan allsvenskan och division 1. I match om femte plats får Greåker möta Pixbo eller Grasshoppers.

Nu möter man antingen Grasshoppers eller Pixbo i match om femteplats i morgon.
– Vi kommer vara ännu större underdogs i den matchen. Vi får kontra och försöka hugga på motståndarnas misstag.

Jesper Hägg noterades för en assist i Greåkers förlust mot Chodov.