Kamila Paloncyová gjorde ett mål vinst mot Nauka.
Internationellt

Vitkovice enkelt vidare till semifinal

Tjeckiska Vitkovices damer vann öppningsmatchen i Champions Cup mot ryska Nauka. Slutresultatet skrevs till 12-1 efter att tjeckiskorna kontrollerat matchen från start. Det var klasskillnad på lagen. Vitkovice ägde boll stora delar av matchen.

Det tog bara en minut innan Vitkovice spräckte Naukas nolla. Första målet gjordes av Adela Pantelejevova. Nauka hade problem med att etablera spel i motståndarnas zon, men efter sex minuter fick laget chansen i powerplay. Ryskorna lyckades inte få till ett ordnat powerplay. Största delen av powerplayet hade Vitkovice bollen.Innan första perioden var slut lyckades tjeckiskorna göra tre mål till.

Kamila Paloncyová i Vitkovice berättar om lagets inledning av matchen.
– Vi startade inte riktigt som vi ville. Det här är första gången som flera av spelarna är med i Champions Cup. Många var nervösa. Jag tror att många var nervösa för att vi var tvungna att vinna, säger hon till Innebandymagazinet.

I den andra perioden ryckte Nauka upp sig något. Vitkovice lyckades göra fyra mål innan Nauka spräckte tjeckiskornas nolla. Mariia Kitaeva reducerade till 1-7 efter att tjeckiskorna tappat boll på mittplan. Kitaeva gjorde inget misstag när hon kom helt fri med målvakten.. Vitkovice gjorde 8-1 och 9-1 i slutet av perioden.

Vitkovice spelade av den tredje perioden utan att förta sig. Tjeckiskorna vann tredje perioden med 3-0 och matchen med 12-1. Poängbäst i matchen blev Denisa Ferencikova med 2+2.Vitkovice får nu möta svenska mästarna Pixbo i semifinal

Nu möter tjeckiskorna Pixbo Wallenstam i semifinalen.
– Det kommer bli en helt annan match. Pixbo är ett av Sveriges bästa lag. Vi kommer att få slå ur underläge. Det viktigaste för oss kommer bli att vi sätter försvarspelet, gör vi det har vi en bra chans att vinna. Vi måste tror på oss själva.