Fjärde raka segern för Växjö är ett faktum efter 9-6 mot Höllviken.

Fjärde raka segern för Växjö

Gästande Höllviken bjöd upp till dans när Växjö Vipers tog sin fjärde raka seger.

Matchen började som en svängig historia när Höllviken satte ett rasande tempo. Det var däremot Växjö Vipers som skulle ta ledningen när Karl-Johan Ahlroth på egen hand vann bollen på mittplan och satte 1-0 till hemmalaget. Senare i perioden får Jacob Gullberg sätta sig i utvisningsbåset och då är det inget snack när Filip Kjellsson gör sitt 401:a poäng för Vipers efter en pass av Johan Roos. Höllviken skulle inte ge upp utan innan första perioden var slut skulle siffrorna skrivas till 3-2.

I den andra perioden skulle även kvitteringen till 3-3 komma via Pontus Karlsson. Fortsättningen av den andra perioden skulle svänga lika mycket som första. Efter en missad Vipers-straff, två utvisningar och mål i boxplay så slutar perioden 4-4.

Precis i upptakten av den tredje perioden så gör tar Höllviken ledningen för första gången i matchen via  Pontus Karlssons andra för kvällen. Men det var Vipers som tillslut drog längsta strået när de under ett par minuter gjorde 5-5, 6-5, 7-5 och 8-5. Höllviken orkade bara reducera till 8-6 innan Jesper Sankell kunde sätta dit sitt tredje mål för kvällen i öppen kasse och därmed punktera matchen till slutresultatet 9-6. Sett över hela matchen var Växjö Vipers snäppet vassare när det gällde och vann matchen rättvist. Höllvikens effektivitet och ska dock inte förringas och den kommer ställa till problem för fler lag i Superligan.