Alexander Galante Carlström och Falun vann toppmatchen mot Dalen.

Falun effektiva mot Dalen i toppmatchen

Falun var effektiva och spräckte Dalens segersvit i kvällens match. Segersiffrorna skrevs till 8-4.

Matchen startade i ett högt tempo, man märkte direkt att det var två topplag som möttes. Då Dalen är mer spelförande än tidigare år och inte bara ligger lågt blev det öppet spel där båda lagen ville skapa chanser. Martin Tokos, förra säsongen i Dalen, öppnade målskyttet och Johan Eriksson kunde några minuter senare kvittera. Sedan tog Falun över och spelade ut hela sitt register offensivt. Några snygga diagonalpass senare ledde Falun med 4-1.

I andra perioden kom Dalen ut med hög energi, men fick föga ut av det. Faluns offensiv är välkänd men nu visade man att också defensiven kan hålla världsklass. Det var som om Dalen fick möta ett försvar som var som deras eget brukar vara, kompakt och ogenomträngligt. Falun gick ifrån till 6-1.

Matchen hade hög intensitet ända till slutet. Både Dalen och Falun visade hög moral i att prestera i 60 minuter. Denna kväll presterade Falun betydligt bättre och vann rättvist med 8-4