Rysarseger för AIK - målkungen avgjorde

AIK-forwarden både inledde och avslutade målskyttet när Solnalaget tog en skön 7-6-seger mot Karlstad.

I matchinledningen kände lagen på varandra. AIK fick chansen att spela i numerärt överläge och visade effektivitet genom att göra mål efter 19 sek. AIK såg ut att föra matchen men Karlstad hade snabba spelvändningar och på en sådan kom även kvitteringen och strax därefter ett skott i målramen. Karlstad ställde även om till försvarsspel snabbt och avstyrde AIKs attacker. Ledningsmål för bortalaget kom efter att man erövrat bollen på mittplan och ställt om blixtsnabbt. AIK samlade ihop sig och lyckades etablera tryck mot motståndarmålet. Snyggt kombinationsspel avslutades med ett vasst backskott, kvitterat 2-2.

AIK kom ut till andra perioden och visade mer vilja. Behärskade Karlstads spelvändningar bättre. Det ger resultat i form av två AIK-mål. AIK lyckas även vända spelet snabbt, långpassning och styrning framför mål ger 5-2. Karlstadsutvisning följt av ännu en efter en minut ger hemmalaget 5-3-läge vilket utnyttjas, 6-2. Perioden avslutas med s.k. raggarbandy med chanser åt båda håll. Karlstad lyckas få till en reducering. 6-3 inför 3:e perioden.

Karlstad satsar framåt för att närma sig i målprotokollet m möjligt och får också till en reducering ganska snabbt. AIK lyckas bromsa den värsta anstormningen och jämnar ut spelet.
Fortsatt öppen bandy och spel som böljar fram och tillbaka. Karlstad är hungrigast och reducerar ytterligare en gång, 6-5 med 10 min kvar.

AIK håller undan och skapar chanser men inga mål. Med 4.11 kvar bryter Karlstad ett uppspel och kvitterar på en spelvändning. AIK samlar styrkorna än en gång och etablerar tryck mot Karlstad mål. Måltjuven Andreas Stefansson trycker in 7-6 med 16.27 på klockan. Karlstad plockar ut målvakten men resultatet står sig tiden ut! En riktig rysare blev det även i kväll!

Tvåmålsskytten Joakim Olsson om matchen:
- Skönt att vinna speciellt som Karlstad var riktig på gång och fick till en kvittering. Också skönt att vi kunde få till ett ledningsmål så snabbt.

Du gör din första säsong i AIK. Har det gått bra att komma in i laget och spelet?
- Vi har ju bara spelat 4 matcher men jag tycker det har fungerat väldigt bra. Det är ett riktigt bra gäng!.

Nu ska ni iväg på långresa efter 2 hemmamatcher. Vad tror du om era chanser mot Warberg?
- Vi har ju lång tid på oss att förbereda matchen och jag tror faktiskt att vi kan vinn där borta, med 5-4 kanske.