Sirius tog sin första trepoängare för säsongen.
Landet runt

Stort målvaktsspel - men det stoppade inte Sirius

Viktiga poäng stod på spel när Sirius och Team Thorengruppen, två bottentippade lag, drabbades samman i IFU Arena under onsdagskvällen.

Nykomlingarna från Umeå har imponerat hittills under säsongsinledningen och började även bäst ikväll. Gästerna satte tryck direkt och inte helt ologiskt kom också 1-0-målet genom Daniel Hernandez, som höll sig framme på en retur efter att Mattias Hedlund avlossat ett vasst skott. Hemmalaget spelade dock upp sig mer och mer, inte minst genom den nykomponerade förstakedjan med Dan Johansson, Bobby Edberg och Jakob Drews - som också var den formation som skulle kvittera för Sirius. Snygg diagonalpassning från Drews hittade Edberg som stänkte in bollen på volley till 1-1.

Efter en något tillknäppt förstaperiod blev det betydligt mer öppet spel i den andra, men ironiskt nog skulle den perioden sluta mållöst. Sirius skapade bäst chanser och hade 11-3 i skott, men Erik Ställ i motståndarburen stod för flera makalösa räddningar.

Lagen fortsatte att mestadels trumma på med två femmor och det var tydligt att kvällens poäng var viktiga. Tredje perioden inleddes försiktigt från båda håll, men fortsatt var det Sirius som skapade de farligaste lägena mot en omutlig Erik Ställ. Men - till slut skulle de blåsvarta få hål på honom. Ett långskott från Calle Kostov-Bredberg i den 16:e minuten satt lågt vid stolproten efter att Jakob Drews hade skymt gästernas keeper föredömligt. Ett mål som också skulle bli matchavgörande. 3-1 och 4-1 gjordes i tom kasse genom Johan Eriksson och Bobby Edberg.