Pontus Karlson gjorde fem mål när Höllviken vände och vann mot Storvreta.

Pontus Karlson femmålsskytt mot Storvreta

Storvreta såg ut att gå mot en komfortabel seger mot Höllviken i dagens match i Uppsala. Men Höllviken vände matchen och vann i förlängning efter fem mål av Pontus Karlson.

Storvretas sista match inför Champions Cup startade på exakt det sätt dom ville, med ett tidigt mål! Efter endast 30 sekunder kunde Uppsalalaget ta ledningen då Jesper Berggren hittade igenom med en delikat pass som gick hela vägen igenom Höllvikens försvar till Henrik Stenberg som stod parkerad framför målburen och enkelt kunde raka in Storvretas första mål för kvällen. Storvreta som tidigare klagat på att man gjort för lite mål kunde sedan utöka till 3-0 innan periodsignalen ljöd, då hade man också kostat på sig att missa en straff.

Om Storvreta såg bekväma ut i slutet av första perioden var det motsatta känslan när andra perioden tog slut. Den klara ledningen hade minskats ner till 5-4, mycket tack vare Höllvikens Pontus Karlsson och Daniel Persson som någonstans mellan period ett och två knöt näven och bestämde sig för att inte låta Storvreta styra och ställa. Karlsson gjorde tre mål, alla på assist av Persson. Detta trots att man fått spendera flertalet minuter på botbänken, två av dessa utvisningar för protest mot domslut något som gjorde Höllvikens tränare Vidar Jonsson vansinnig.

Ifall man ska beskriva tredje perioden så går det enklast med ett ord; ställningskrig. Inget av lagen vill ge bort något utan krigar om varje liten yta på planen. Höllviken lyckas dock kvittera igenom firma Karlsson – Persson. 5-5 är också ett resultat som står sig perioden ut.

Dryga tre minuter hinner sedan gå av sudden när Höllviken slår in slutresultatet 5-6, återigen av Pontus Karlsson på assist utav Daniel Persson. Fem mål av Pontus Karlson och en landslagsplats känns nära.