Pixbo vann med 8-5 i Halörhallen.

Matchrapport: Höllviken-Pixbo Wallenstam 5-8

En onsdagskväll i Halörhallen, nykomlingarna Höllviken mot rutinerade Pixbo Wallenstam med bland annat Daniel Calebsson i täten.

Matchen skulle bjuda på en spännande innebandymatch i Halörhallen där hemmalaget, Höllviken tog ledningen med 2-0 efter dryga 14 minuter spelade. Där bland annat Höllvikens Daniel Persson skulle göra ett straffmål efter en korrekt dömt straff av domarparet Böcker/Lybacken. Pixbo vakna dock till och kunde reducera samt kvittera till 2-2 innan pausvila.

13:16 in i andre perioden skulle det smälla till. Efter en mycket jämn start i andre period av både lagen skulle Pixbos nummer 51, Daniel Calebsson vara framme och fixa ledningen till sitt Pixbo. Genom en snygg brytning av Max Wahlström på Höllvikens planhalva som sedan spelade vidare bollen till Patrik Malmström. Calebsson hade hittat sig en fri yta och kunde enkelt placera in bollen när den levererades av Malmström.

Strax därefter i powerplay var det dags för Malmström att notera sig som målskytt i protokollet. Efter ett bra spel i powerplay kunde Pixbo utöka ledningen till 2-4 signerat Patrik Malmström.
Pixbo lyckas ta tag i taktpinnen här känns det som och det ska bli ett till mål innan paus. 16:12 noterar vi 2-5 till Pixbos fördel genom ett snyggt klapp-klapp mål som till sist når fram till Mikael Harrysson som blir frampassad av Linus Henriksson.

Höllviken kom ut taggade inför sista perioden. Efter 1:29 kom 3-5 målet genom Mattias Andersson som får en snygg pass av Christoffer Andersson i en bra kontring.2:38 drog Gustav Rundgren i Höllviken på sig en ytterst tveksamt utvisning, dock resulterade det inte i ett mål för Pixbo under powerplay spelet denna gången utan det fick dröja 24 sekunder efter att Höllviken blivit fulltaliga. Då var återigen Patrik Malmström framme och kunde utöka ledningen till sitt Pixbo med 3-6, assisterad av Daniel Calebsson.

Höllviken avslutade den tredje perioden med en väldigt hög press och tillsammans med 646 i publiken lyckades man få in 2 mål. Dock räckte det inte hela vägen utan matchen slutade 5-8.